Brengt je in beweging!

Nieuws

Resultaten 1e afname MQ Scan

donderdag 17 maart 2022

 In oktober en november 2021 heeft het eerste afname moment plaatsgevonden voor de MQ Scan bij de zeven deelnemende basisscholen uit de gemeente Nunspeet.

De MQ Scan zorgt ervoor dat er snel, simpel en betrouwbaar inzicht wordt gegeven in de motoriek van een kind. Door middel van deze inzichten kan de motoriek van kinderen gericht verbeterd worden, zodat zij plezier in bewegen ervaren; meer gaan bewegen, minder blessures oplopen en ook andere eigenschappen sterker ontwikkelen.

De MQ Scan bestaat uit een behendigheidsparcours. Tijdens het parcours moeten de kinderen verschillende onderdelen zo snel mogelijk uitvoeren. De tijd die een kind over de scan doet wordt geregistreerd en geeft aan of een kind moeite had om de onderdelen snel achter elkaar te koppelen of dat het kind moeite had bij de uitvoering van bepaalde onderdelen. Op deze manier is te achterhalen of een kind gemiddeld, (ruim) boven- of (ruim) onder gemiddelde motorische vaardigheden heeft voor zijn of haar leeftijd.

De resultaten van de MQ Scan bestaan uit vijf kleuren:

  • Ruim onder gemiddeld (rood)
  • Onder gemiddeld (oranje)
  • Gemiddeld (groen)
  • Boven gemiddeld (blauw)
  • Ruim boven gemiddeld (roze) 

In de onderstaande afbeelding is in te zien hoe de basisscholen ten opzichte van het landelijk gemiddelde hebben gescoord op de 1e afname. Na de meivakantie starten we met de 2e afname van de MQ Scan.


Recente nieuwsitems