Brengt je in beweging!

Nieuws

Week voor de Gezonde Jeugd 2023

maandag 12 juni 2023

Vandaag start de Week voor de Gezonde Jeugd. Een week waarin wij aandacht geven aan een gezonde jeugd, om zo een stap te maken om een gezonde toekomst te creëren. Deze week organiseren wij verschillende activiteiten.

Basisscholen konden zich opgeven voor de Daily Mile. Dit is een initiatief waarbij kinderen uit groep 3 t/m 8 minimaal 3x per week een mile (ongeveer 1,6 km) lopen of rennen. Om kinderen enthousiast te houden tijdens het rennen van de Daily Mile kan elk rondje op een andere manier worden gelopen (hardlopen, hinkelend, achteruit, huppelend, etc.). De Daily Mile is gericht op kinderen uit groep 3 t/m 8.

Van maandag 12 t/m donderdag 15 juni organiseren we in samenwerking met Stichting Kindcentrum Nunspeet de Peuter4Daagse op 5 verschillende locaties.

Ook hebben wij een Groot Mens benoemd. Grote Mensen zijn volwassenen die zorgen dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Ze zorgen bijvoorbeeld voor meer beweegruimte in je buurt of bieden je de keus voor een gezonde snack in de sportkantine of op school. Grote mensen doen dingen die soms niet zo groot lijken, maar waar je een leven lang plezier van kan hebben. Wij hebben Wilmy van de Steeg benoemd als Groot Mens. Lees hier meer over in het interview

En ten slotte organiseren wij op vrijdag 16 juni een Gezonde Kantine Meeting voor sportverenigingen en buurtlocaties met een kantine. Tijdens de meeting zal in worden gegaan op het Stimuleringsbudget dat wij, Nunspeet Beweegt, aan hebben gevraagd middels het Sport- & Preventieakkoord en welke aan te vragen is voor sportverenigingen en buurtlocaties met een kantine. Verder zal de JOGG-Teamfit werkwijze worden toegelicht door Teamfit-coach Ellen Luttikhuis, worden verschillende tips gegeven over hoe je de omzet in je kantine kunt verhogen en volgt nog veel meer informatie.   

Recente nieuwsitems