Brengt je in beweging!

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Over Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen. Voor die kinderen betalen we de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien in Nederland gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Daardoor krijgen ze niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. 

Spelregels

Denkt u als professional dat de familie in aanmerking komt voor hulp van het Jeugdcultuurfonds of kent u iemand die in aanmerking komt, aarzel dan niet en kijk op de website van de gemeente Nunspeet. 

Na het indienen van de aanvraag wordt ernaar gestreefd om binnen drie weken alles afgerond te hebben. Dit betekent dat de contributie rechtstreeks wordt overgemaakt naar de cultuuraanbieder  en er ook eventuele materialen kunnen worden aangeschaft.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over het Jeugdfonds Sport en Cultuur binnen de gemeente Nunspeet op de website of neem contact op met Stefan de Weerdt