Brengt je in beweging!

Verenigingen

Een sportvereniging draaiende houden, lijkt steeds meer op het runnen van een bedrijf. Zorgen voor een goede organisatiestructuur, goede afstemming tussen vrijwilligers, de weg weten naar subsidies en natuurlijk voldoen aan wet- & regelgeving. Veel organisaties zijn aangesloten bij een sportbond. Die organiseert vaak een regionale en landelijke competities en biedt bestuurlijke en organisatorische ondersteuning. 

Daarnaast zijn er lokale en regionale organisaties die verenigingen kunnen ondersteunen of een aanbod hebben. Vanuit het Sport- & Preventieakkoord zijn er gelden beschikbaar voor het organiseren van bijscholingen en opleidingen. Ook kan een vereniging ondersteuning krijgen bij een proces rondom verduurzaming. Voor meer informatie over deze scholingen kun je contact opnemen met Annemarie van Deelen

In Nunspeet organiseert het Servicepunt Vrijwilligers verschillende workshops en bijeenkomsten over verschillende onderwerpen. Daarnaast is het servicepunt de plek waar vraag en aanbod van vrijwilligers samenkomen. De volgende workshop staat gepland:

9 oktober 2023: ''Grenzen in het vrijwilligerswerk''

Grenzen aangeven is niet lastig wanneer je precies weet wat de grenzen zijn. Als je de letterlijke grens oversteekt naar een buurland en je passeert daarbij een kenmerk (paal/ bord etc.) weet je dat je een grens overgaat. Maar.. als je in een bos loopt, zonder markering, passeer je een grens zonder dat je er erg in hebt. Ook in het vrijwilligerswerk zijn grenzen niet zo duidelijk. In de workshop willen we kijken welke grenzen er zijn voor een vrijwilliger. Wat kun/mag/wil je wel/niet in het vrijwilligerswerk? Welke grenzen zijn er en hoe kun je je grenzen herkennen? Hoe kun je omgaan met je grenzen? Al deze vragen komen tijdens deze bijeenkomst aan bod.

Je kan je aanmelden voor de workshop door een mail te sturen naar: Danique Richardson
Vermeld daarbij je naam, e-mailadres, telefoonnummer en welke workshop je graag zou willen bijwonen.