Brengt je in beweging!

Nieuws

Kinderen maken kennis met snoepgroenten

donderdag 17 oktober 2019

Begin oktober is de Snoepgroente campagne van start gegaan. Vijf basisscholen in de gemeente Nunspeet gaan tot en met november leren over groenten. Op school gaan de kinderen bezig met educatief lesmateriaal over de groenten. Waar de jongste kinderen leren over de kleuren en vormen gaan de oudere groepen bezig met een groenten quiz en het herkomst land van de verschillende groenten. 

Naast educatief lesmateriaal staan er ook verschillende excursies op het programma. In totaal hebben 151 kinderen al een moestuin excursie gevolgd bij Moestuinvereniging de Kleine Bunte. Kinderen leerden hier over het houden van een biologische moestuin en maakten kennis met verschillende groenten en hoe deze groeiden.

 

Verschillende groepen 7 hebben al een kookworkshop mogen volgen bij Delicio. In de keuken werden in groepjes unieke groentehamburgers gemaakt. Elke groep ging aan de slag met een uniek samengesteld recept op basis van groenten. Als de hamburgers gebakken zijn wordt vervolgens nog kritisch gekeken door de leerlingen naar de smaak, geur, kleur en textuur. 

 

Tot slot gaan er in november nog debatten plaats vinden met groep 8 en de burgemeester over duurzaamheid en voeding. De debatten worden in samenwerking met Bibliotheek Noord West Veluwe opgezet. 

Snoepgroente is een campagne uit de pijler groenten van Jongeren Op Gezond Gewicht.

Recente nieuwsitems