Brengt je in beweging!

Nieuws

Nationale Sportweek 2023

dinsdag 22 augustus 2023

Van vrijdag 15 september tot en met zondag 24 september zal de Nationale Sportweek plaatsvinden. Ook in de gemeente Nunspeet worden gedurende deze week leuke en vooral sportieve activiteiten georganiseerd. Ben jij er dit jaar ook bij? Onderstaand volgt het programma met alle activiteiten. 

 

Programma NSW 2023:

Vrijdag 15 september:

10@10 Challenge

Op vrijdag 15 september start de Nationale Sportweek. Scholen hebben dan ook de mogelijkheid om tijdens de (gym)les mee te doen met de 10@10 challenge. Hierin ontdekken kinderen in 10 minuten tijd 10 verschillende sporten onder begeleiding van TeamNL-sporters.

Kijk voor meer informatie op de website van NOC*NSF of NL Actief.

 

Zaterdag 16 & zondag 17 september

NB-caching

NB-caching is hét buitenspel van Nunspeet en omstreken! Een avontuurlijke zoektocht, waarmee je aan de hand van een landkaart op je telefoon (met GPS functie) op zoek gaat naar zogenoemde NB-caches. Navigeer naar de cache, scan de QR-code en ontdek wat deze plek nog meer te bieden heeft. Te land, ter zee of in het bos. Ze kunnen overal zitten!

Je kunt geheel zelfstandig aan de slag met dit te gekke buitenspel via onze website

 

Maandag 18 september:

Bewegen met Nijntje

Wanneer je als kind op zeer jonge leeftijd goed leert bewegen, pluk je daar later de vruchten van. Dat zie je bijvoorbeeld terug bij het behalen van een zwemdiploma, leren fietsen en zelfs leren schrijven. Wanneer je motoriek goed ontwikkeld is, heb je ook ‘goed’ leren vallen en kun je daarmee in de toekomst blessures voorkomen of snel en vaardig anticiperen op gevaarlijke verkeerssituaties.

Vanuit deze visie heeft de KNGU nu het programma ‘Bewegen met nijntje’ in de kinderopvang ontwikkeld. Een gevarieerd programma dat jonge kinderen spelenderwijs goed leert bewegen. Met dit programma kunnen organisaties actief bijdragen aan de ontwikkeling van een gezonde, sportieve en vaardige generatie.

In de gemeente Nunspeet zullen 6 verschillende kinderopvanglocaties starten met Bewegen met Nijntje. Dit zijn (3 locaties van) Stichting Kindcentrum Nunspeet, Kindcentrum Vrij Spel in Elspeet, United Kids en KOV Het Woelige Nest. Zij zullen gedurende het schooljaar 2023/2024 Bewegen met Nijntje aanbieden aan kinderen in de leeftijd van 2-5 jaar. 

 

Netwerkavond Sportaanbieders

Sport inspireert, verbindt en levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving. Daarom nodigt de gemeente Nunspeet en Team Nunspeet Beweegt alle sportaanbieders uit voor het Nunspeetse Sportnetwerk op maandag 18 september 2023 om 19.30 uur in Sportief Recreatiecentrum De Wiltsangh. Graag gaan we gesprek over de thema’s sportplezier en veilig sportklimaat en willen graag kennis, ervaringen en ideeën uitwisselen! Aanmelden kan per mail via a.vandeelen@sportbedrijfnunspeet.nl.


Dinsdag 19 september:

Inspiratiesessie Gezonde Werkvloer voor bedrijven

Nunspeet Beweegt nodigt de bedrijven in Nunspeet uit om met het onderwerp Gezonde Werkvloer aan de slag te gaan. Medewerkers die lekker in hun vel zitten presteren immers beter. Op dinsdag 19 september wordt een inspiratiesessie georganiseerd voor bedrijven. Meer informatie volgt!

 

Woensdag 20 september

Buitenspelen in de Wijk

Op woensdag 20 september kan jij samen met Nunspeet Beweegt lekker buitenspelen. Van 14:00 uur tot 15:00 uur staan wij met onze bakfiets vol met sport- en spelmateriaal op het speelveld naast de Petraschool in Nunspeet. Kom jij ook? Neem gezellig je vriendjes en vriendinnetjes mee!

 

Donderdag 21 september:

Theatervoorstelling Leven met Dementie

Op donderdag 21 september 2023 (Wereld AlzheimerDag) staat de theatervoorstelling in Veluvine in het teken van ‘Leven met Dementie’. In een interactieve theateravond over dementie krijg je een kijkje in het dagelijks leven achter de voordeur van een gezin met dementie. Herkenbare scenes over hoe men omgaat met dementie en Gerdien Top gaat met het publiek in gesprek over dementie. Een avond met een grote lach en een klein traantje!

 

Onthulling Uniek Sporten Locatie

Op donderdag 21 september zal om 16:00 uur Sportbedrijf Nunspeet worden toegevoegd als Uniek Sporten Locatie. Aan de hand van een checklist vanuit Uniek Sporten is gecontroleerd of de locatie toegankelijk is voor mensen met een beperking. Binnen Sportbedrijf Nunspeet is er divers aanbod voor mensen met een beperking. Kijk voor al het aangepast sporten in de gemeente Nunspeet op www.unieksporten.nl

 

Vrijdag 22 september

Instuif Better2Gether

Inclusief sporten voor iedereen uit de gemeenten Elburg, Oldebroek en Nunspeet; het kan bij Better2gether. Bij ons maakt het niet uit of je een beperking hebt of juist niet, want aan de sport- en beweegactiviteiten die we aanbieden kan iedereen meedoen. Daar zorgen we wel voor. Vaak ook in samenwerking met lokale sportaanbieders. Het aanbod is dus erg gevarieerd, er is genoeg fanatisme, maar wij streven vooral naar de lach op het gezicht!

Ben jij ook benieuwd en zou je graag een keer mee willen doen? Dit kan! Op vrijdag 22 september ben je van harte welkom om een keer te komen kijken of mee te doen! Komt deze avond je niet uit? Geen probleem. Je bent altijd welkom om te komen kijken of een keer mee te doen! Heb je vragen over Better2Gether. Neem dan contact op met Martijn Termaat via m.termaat@sportbedrijfnunspeet.nl. 

 

Woensdag 27 september:

Wintersport Experience

Wintersport schiet niet als eerste in je gedachten als je denkt aan een gymles. En toch is het mogelijk om in een gymzaal een variant van wintersport te beoefenen. In de gymzaal skiën, snowboarden of schansspringen; dat klinkt toch net even anders dan touwklimmen of bokspringen. En dat kan gewoon met simpele materialen, computertechnieken en goede begeleiders. Wij geloven dat deze vorm van bewegen in de gymles kinderen veel sneller aanspreekt dan ’traditionele’ gymlessen.

Op woensdag 27 september hebben de scholen uit de gemeente Nunspeet in de ochtend de mogelijkheid om met groep 6, 7 of 8 kennis te maken met verschillende wintersporten tijdens de Wintersport Experience.

Ben je benieuwd wat je kan verwachten? Klik dan op link voor een demo van de Wintersport Experience.

In de middag is het mogelijk om je individueel op te geven voor deze te gekke activiteit. De activiteit is voor kinderen van de leeftijd 9 t/m 14 jaar (groep 6 t/m klas 2). Van 13:30 tot 14:30 uur staat er een tijdsblok open voor maximaal 30 kinderen. Als dit tijdsblok vol is zullen wij een nieuw tijdblok toevoegen. Inschrijven kan door te klikken op de onderstaande poster of via onze website. Deelnemen is gratis! 

 


Gehele week (15-25 september)

Kleurplatenwedstrijd

Gedurende de Nationale Sportweek hebben wij een hele leuke activiteit voor jullie in petto bij Plus van Elswijk. Daar kun je namelijk een super gave kleurplaat ophalen. Kleur vervolgens de kleurplaat zo mooi mogelijk in en wie weet maak jij kans op te gekke prijzen!

De hoofdprijs bestaat uit een tegoedbon om een jaar lang gratis te sporten bij een sportaanbieder! 

Haal dus snel een kleurplaat op en grijp je kans! Vergeet hem niet vóór zondag 24 september in te leveren.

Recente nieuwsitems