Brengt je in beweging!

Nieuws

Gezonde tussendoortjes, supergoed!

woensdag 19 januari 2022

‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpen de zeven JOGG-gemeenten (Jongeren op Gezond Gewicht) Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten jonge ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes.

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je in januari en februari diverse plekken de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en natuurlijk alleen als het een gezond hapje is!

Als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten zij minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen. Echter verbruiken zij veel energie op een dag en zijn tussendoortjes dus wel nodig.

De campagne zal van maandag 24 januari tot en met zondag 20 februari worden uitgevoerd door Nunspeet Beweegt in samenwerking met een aantal deelnemende partijen. Het doel van de campagne is om de ouders van 2 tot 4-jarigen te helpen om bewust en actief te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Met allerlei activiteiten wordt het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven: onder andere met het uitdelen van boodschappenlijstjes met inspiratietips en weetjes op verschillende locaties, met activiteiten op de kinderdagverblijven, BSO’s en bij peuterspeelzalen en bij het consultatiebureau worden jonge ouders op weg geholpen.

In de deelnemende supermarkten proberen we meer aandacht te krijgen voor de gezonde(re) tussendoortjes door deze zichtbaar te maken door middel van uitstekende kaartjes op de schappen. Met behulp van deze kaartjes hopen we dat de keuze voor een gezond tussendoortje makkelijker wordt gemaakt en er in het vervolg ook bewuster wordt gekeken naar de tussendoortjes voor je kind. Ook vindt er dit jaar een leuke kleurplatenwedstrijd plaats bij de drie deelnemende supermarkten, namelijk: Plus van der Horst, Plus van Elswijk en de Albert Heijn in Nunspeet. Door mee te doen aan deze wedstrijd maak je kans op een lekker (en gezond) prijzenpakket. 

Jongeren op gezond gewicht

JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.

 

Recente nieuwsitems