Brengt je in beweging!

Nieuws

Programma Nationale Sportweek 2022

woensdag 7 september 2022

Van donderdag 15 september tot en met zaterdag 24 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Nunspeet Beweegt heeft voor deze week een divers programma samengesteld voor jong en oud.                                          #NSW2022 #sportdoetietsmetje #BeActive  

Voor uitgebreide informatie over de activiteiten en evenementen tijdens de Nationale Sportweek kan je hieronder verder lezen.

Donderdag 15 september - Meet-Up Sport- en preventieakkoord

Donderdagavond 15 september is de meet-up over het Sport- en Preventieakkoord bij Sport- en recreatiecentrum De Brake in Nunspeet van 18:30 uur tot 21:30 uur.

Graag vertellen we onder het genot van een hapje en drankje over de mooie resultaten, delen we succesverhalen én is er volop gelegenheid om bij te praten, in gesprek te komen met initiatiefnemers en te brainstormen over nieuwe ideeën. Wil je erbij zijn? Meld je aan bij Eline Nagelholt.

Vrijdag 16 september  - Opening Nationale Sportweek en workshops voor sportaanbieders

Tijdens de Nationale Sportweek worden er verschillende workhops voor sportaanbieders aangeboden. De workshops worden aangeboden door Nationale Sportweek, Sportakkoord en Rabo ClubSupport. Klik op de link om te kijken of er voor jou een interessante workshop tussen staat en meld je aan! 

Zaterdag 17 september - NunspeetBeweegt Caching

Welkom bij NB-caching van Nunspeet Beweegt :  hét buitenspel van Nunspeet en omstreken! Een avontuurlijke zoektocht, waarmee je aan de hand van een landkaart op je telefoon (met GPS functie) op zoek gaat naar zogenoemde NB-caches. Navigeer naar de cache, scan de QR-code en ontdek wat deze plek nog meer te bieden heeft. Te land, ter zee of in het bos. Ze kunnen overal zitten!

Benieuwd hoe het werkt? Klik dan op deze link

Maandag 19 september - Open les Taekwondo 

Taekwon-Do School Martowirono verzorgt al ruim 50 jaar trainingen op de Noordwest-Veluwe. In Nunspeet traint de jeugd van 5 tot en met 12 jaar op maandag van 18:30 tot 19:30 uur in gymzaal Piersonstraat. De junioren en en senioren trainen op maandag van 19:30 tot 21:00 uur en op donderdag van 19:30 tot 20:30 uur in gymzaal Piersonstraat.

Taekwon-Do is een veelzijdige Koreaanse zelfverdedigingskunst. De trainingsfilosofie is gebaseerd op wederzijds respect, het streven naar kwaliteit (zelf)vertrouwen en volharding. Je kunt er je energie in kwijt, terwijl je tegelijkertijd leert om je goed te focussen. Er wordt getraind op de onderdelen: sparring, stijlfiguren, zelfverdediging, speciale technieken (hoogte- en vertesprong) en breektesten.

Op maandag 19 september worden open lessen georganiseerd. De huidige leden zullen diverse aspecten van het Taekwon-Do demonstreren en geïnteresseerden kunnen gelijk voor een eerste keer meetrainen. Want meedoen is nog leuker dan kijken! Dus trek gemakkelijk zittende sportkleding aan en doe mee!

De trainingen worden verzorgd in gymzaal Piersonstraat (Piersonstraat 48, Nunspeet). Langskomen voor 2 gratis proeflessen mag altijd. Bel (06-55834281), mail (KickEnBoksen@tkdweb.nl), of check www.tkdweb.nl voor meer informatie.

Dinsdag 20 september - Yu Man Race School Tour & open les Kickboxen

Tijdens de Nationale Sportweek doen er verschillende basisscholen uit de gemeente Nunspeet mee aan de Yu Man Race School Tour. De activiteit vindt plaats op het schoolplein van de school waar alle kinderen aan zullen deelnemen. Meer informatie over de Yu Man Race School Tour. Klik op de link.

Naast de open Taekwon-Do lessen worden ook open Kickboks lessen aangeboden door Taekwon-Do School Martowirono. 

Op dinsdagmiddag, van 16:00 tot 17:00 uur, traint de jeugd vanaf 8 jaar. Voor hen, kinderen die veel energie hebben en stoere trap- en stoottechnieken aan willen leren, verzorgen wij Kick&Fun lessen. Op een veilige manier werken tegen o.a. pads, bokszakken en stootkussens. Verder wordt er spelenderwijs gewerkt aan snelheid, wendbaarheid, coördinatie en reactievermogen. Lekker en verantwoord ‘los’ gaan. Kick and have fun!

Iedereen van 15 tot 50+ die op een uitdagende manier wil werken aan een ijzersterke conditie kan op dinsdagavond, van 20:30 tot 21:30 uur, bij ons terecht. Tijdens deze Kick&Boks training wordt de targettraining gecombineerd met een High Intensity en Interval Training (HIIT). Ook wordt er gewerkt aan de sparringsskills, al dan niet met fysiek contact. Keihard werken en tot het uiterste gaan.

De trainingen worden verzorgd in gymzaal Piersonstraat (Piersonstraat 48, Nunspeet). Langskomen voor 2 gratis proeflessen mag altijd.  Klik hier voor meer informatie over dit aanbod! 

Woensdag 21 september  - 10@10 Challenge, Yu Man Race School Tour en Nunspeet & Elspeet Beweegt

10@10 Challenge.  Op woensdag 21 september vindt om 10:00 uur de 10@10 Challenge plaats. Met sporters van TeamNL brengen we jouw leerlingen in beweging tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. Zo ontdekken zij in 10 minuten 10 verschillende sporten. Want hoe leuk is het om samen te sporten met deze topsporters die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt! Verschillende basisscholen uit de gemeente Nunspeet doen mee!

Tijdens de Nationale Sportweek doen er verschillende basisscholen uit de gemeente Nunspeet mee aan de Yu Man Race School Tour. De activiteit vindt plaats op het schoolplein van de school waar alle kinderen aan zullen deelnemen. Meer informatie over de Yu Man Race School Tour. Klik op de link.

Nunspeet Beweegt op het marktplein in Nunspeet. Op woensdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur vindt op het marktplein in Nunspeet het evenement Nunspeet Beweegt plaats. Op het marktplein staan verschillende sportaanbieders met sportieve activiteiten klaar voor de kinderen. Ontdek welke sport bij jou past!


Elspeet Beweegt op het schoolplein van Da Costa Elspeet. 0p woensdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur vindt op het schoolplein van Da Costa Elspeet het evenement Elspeet Beweegt plaats. Op het schoolplein staan verschillende sportaanbieders met sportieve activiteiten klaar voor de kinderen. Ontdek welke sport bij jou past!

Donderdag 22 september  - Yu Man Race School Tour 

Tijdens de Nationale Sportweek doen er verschillende basisscholen uit de gemeente Nunspeet mee aan de Yu Man Race School Tour. De activiteit vindt plaats op het schoolplein van de school waar alle kinderen aan zullen deelnemen. Meer informatie over de Yu Man Race School Tour. Klik op de link.

Vrijdag 23 september - Leefstijlmarkt 55+ & open les Kickboxen

Vrijdag 23 september wordt van 14.00 tot 16.30 uur de leefstijlmarkt voor 55+ers georganiseerd binnen in WOC Veluwse Heuvel.  

De leefstijlmarkt wordt georganiseerd om (voornamelijk) 55+ers te informeren over vitaler ouder worden. Natuurlijk is iedereen die geïnteresseerd is welkom! Iedereen streeft ernaar om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. De leefstijlmarkt biedt de gelegenheid om met verschillende professionals in gesprek te gaan over deze onderwerpen. 

Verschillende sportaanbieders, welzijnsorganisaties en professionals zijn op de markt aanwezig om onder andere een screening te doen, uw gezondheid te controleren, of u van tips en adviezen te voorzien die passen bij uw behoeften. Plezier, gezelligheid en goed advies staan centraal op de markt. Daarom zijn er dit jaar tijdens de markt ook activiteiten waar u gratis aan deel kunt nemen, zoals zumba, jeu de boules, stoelpilates en nog veel meer. Ook staat er een kopje koffie of thee met iets lekkers voor u klaar!

De leefstijlmarkt wordt georganiseerd door Nunspeet Beweegt in samenwerking met Stichting Welzijn Nunspeet, WOC Veluwse Heuvel en het Venster. Alle aanwezige partijen zijn gelegen in de gemeente Nunspeet. Via deze weg willen wij als organisatie de drempel laag houden voor bezoekers voor eventuele doorverwijzing.  

U bent op vrijdag 23 september tussen 14.00 en 16.30 uur welkom bij WOC Veluwse Heuvel, Veluwse Heuvel 1 in Nunspeet. Een bezoek aan de leefstijlmarkt is gratis. U kunt de leefstijlmarkt eventueel ook bezoeken middels AMVO vervoer, neem hiervoor contact op met Stichting Welzijn Nunspeet (telefoonnummer: 0341-252020). 

Naast de open Taekwon-Do lessen worden ook open Kickboks lessen aangeboden door Taekwon-Do School Martowirono. 

Op vrijdagochtend, van 09:00 tot 10:00 uur is er voor 20-plusser de mogelijkheid om te werken aan de conditie in een fanatieke, sportieve sfeer waarbij er flink wordt gezweet, maar waarbij er ook ruimte is voor gezelligheid! Leef je uit met trap- en stoottechnieken op targets, afgewisseld met kracht- en conditietraining.

De trainingen worden verzorgd in gymzaal Piersonstraat (Piersonstraat 48, Nunspeet). Langskomen voor (2) gratis proeflessen mag altijd. Bel (06-55834281), mail (KickEnBoksen@tkdweb.nl), of check www.tkdweb.nl voor meer informatie.

Recente nieuwsitems