Brengt je in beweging!

Nieuws

Interview Groot Mens: Wilmy van de Steeg

woensdag 14 juni 2023

Een gezonde toekomst, begint bij een gezonde jeugd. Bij kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Maar die omgeving is nu helemaal niet zo gezond en dat moet anders. Daarvoor zijn Grote Mensen nodig. Grote Mensen zijn volwassenen die zorgen dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Zij doen dingen die soms niet zo groot lijken, maar waar je een leven lang plezier van kan hebben.

´We hebben meer Grote Mensen nodig´ is een initiatief van JOGG. JOGG brengt een leefstijltransitie van ongezond naar gezond tot stand en streeft naar een maatschappij waarin gezond kunnen leven normaal is. En een gezonde toekomst, begint bij een gezonde jeugd!

Het team van Nunspeet Beweegt voert de JOGG-aanpak uit binnen de gemeente Nunspeet. Zij zorgen ervoor dat er aandacht gegeven wordt aan vier thema’s, namelijk: water drinken, goed eten, bewegen en goed slapen. Ook zet Nunspeet Beweegt tijdens de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’ dit jaar een Groot Mens in het zonnetje. Wilmy van de Steeg is door Nunspeet Beweegt benoemd tot ‘Groot Mens’. Zij heeft een speldje ontvangen met daarop de tekst ‘Groot Mens’.  

Wilmy is eigenaresse van Kindcentrum Vrij Spel in Elspeet. In 2015 begon zij een buitenschoolse opvang, in 2018 heeft zij de peuterspeelzaal overgenomen en vorig jaar is dit uitgebreid met een kinderdagverblijf in Elspeet. Op dit moment is zij nogmaals bezig met een uitbreiding, maar dit keer buiten de gemeente, namelijk in Uddel. Hier zal zij, als alles goed verloopt, vanaf volgend schooljaar een kinderdagverblijf openen.

Hiernaast is zij erg actief binnen Elspeet, zo is zij betrokken bij (bijna) alle activiteiten die in Elspeet worden opgezet en is zij binnen de volleybalvereniging in Elspeet erg actief voor de jeugd. Wilmy is namelijk betrokken bij de organisatie van Spot On Elspeet, activiteiten in het Kulturhus, de Fietsdag in de Meimaand Fietsmaand, Stuif ‘es In, Koningsspelen, Modderdag, Hutten bouwen en nog veel meer.

Zelf heeft Wilmy in haar jeugdjaren altijd gevolleybald. Ook heeft zij ruim 14 jaar volleybaltraining gegeven aan de jeugd in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar en zal zij volgend seizoen de mini’s gaan trainen.

Waar zij energie van krijgt is om bezig te zijn met de jeugd. “Die kan je nog dingen aanleren, zoals het spelen en samenzijn. Maar ook het leren winnen en verliezen”, vertelt Wilmy. Graag zou Wilmy bewegen voor de jeugd in Elspeet vrijblijvender en toegankelijker maken. “Het zou mooi zijn als alle jeugd lekker kan bewegen en dit kan mogelijk zijn door de handen ineen te slaan en met verschillende partijen iets moois op te zetten.”

Als Wilmy iemand mag benoemen tot een Groot Mens, dan zou dit Heidi van de Ridder zijn. “Zij doet als beheerder van het Kulturhus ontzettend veel voor de jeugd op het gebied van muziek en gaat overal mee naartoe.”

Wil jij ook iemand benoemen tot Groot Mens? Laat het Nunspeet Beweegt weten en wie weet zetten we die persoon in het zonnetje! Dit kan door te mailen naar: m.vanzandbergen@sportbedrijfnunspeet.nl

Recente nieuwsitems