Brengt je in beweging!

Nieuws

Meimaand Fietsmaand 2022

woensdag 13 april 2022

Iedereen krijgt in mei weer zin om er op uit te gaan. Hoe kan dat beter dan met de fiets? Je ziet meer, beleeft alles veel bewuster, ruikt de natuur en voelt de buitenlucht! Ook dit jaar maken wij iets speciaals van de Meimaand Fietsmaand! In samenwerking met VVV Uit de kunst hebben we weer een mooi programma samengesteld. De gehele maand mei zijn er allerlei activiteiten die in het teken van fietsen staan.

 

Programma

Het openingsevenement is op dinsdag 3 mei op het Marktplein in Nunspeet van 12:00 tot 16:00 uur. Hier zullen o.a. de gratis Meimaand Fietsmaand boekjes worden uitgedeeld door VVV Uit de kunst en zal om 13:00 uur de winnaar bekend worden gemaakt, door wethouder Mark van de Bunte, van de Doortrappen-fietsroute prijsvraag. Ook staan wij zelf op het marktplein met onze enige echte smoothiefiets! Kom jij ook even kijken/langs fietsen?

Zaterdag 7 mei vindt in Elspeet een fietsdag plaats. Deze fietsdag is georganiseerd door Dorpshuis Elspeet in samenwerking met lokale partijen uit Elspeet. Tijdens deze fietsdag kan je tussen 10.30 en 12.30 uur starten aan een fietstocht vanaf het Kulturhus/Dorpshuis in Elspeet. Er zijn fietstochten van 5, 10, 25 en 40 kilometer voor de gewone fiets of een elektrische fiets. Ook is er een mountainbiketocht uitgezet van 25 kilometer. Ter plekke kan je kiezen hoever je wilt fietsen.

Wil jij mee fietsen op 7 mei? Schrijf je dan in via de website www.dorpshuiselspeet.nl of via de mail info@dorpshuiselspeet.nl. Graag duidelijk aangeven met hoeveel mensen je komt. De kosten zijn € 5,- p.p. (t/m 12 jaar is gratis).

Op zaterdag 14 mei is het Nationale Molendag. Deze dag lanceren VVV Uit de kunst en VVV Ermelo speciaal voor het 50-jarige bestaan van de gemeente Nunspeet de Herten en Pauwenroute van… 50 kilometer! Deze route wordt feestelijk gepresenteerd, door beide wethouders van deze gemeentes om 13.30 uur op Staverden, een mooi centraal punt. Hierover volgt later meer informatie. Ook vindt deze dag de Maxipromo Run Bike Run plaats om 10:00 uur, georganiseerd door TC De Volharding.

De ‘Fiets naar je Werk Dag‘ is op donderdag 19 mei. Op deze dag dagen wij, Nunspeet Beweegt, jullie uit om een keertje met de fiets naar werk te gaan. Mocht je dit altijd al doen, dan is het voor jou geen uitdaging meer, maar wellicht kan je wel collega’s aansporen om met de fiets naar werk te komen deze dag (en daarna wellicht ook nog). Wij hopen op veel leuke foto’s van jullie met natuurlijk de hashtag #meimaandfietsmaandnunspeet! Meld je aan via deze link en maak kans op een prachtige electrische fiets!

Op vrijdag 27 mei is het als vanouds Eibertjesdag en zal de Eibertjesroute centraal staan; deze is ook opgenomen in het Meimaand Fietsmaand boekje. Tevens is dit de dag dat de activiteiten in de Meimaand door ons worden afgesloten.

Doe je liever iets actiefs op eigen houtje? Dan kun je de hele maand (en daarbuiten) actief aan de slag met NB-caching. Dit is een avontuurlijke zoektocht, waarmee je aan de hand van een landkaart op je telefoon (met GPS functie) op zoek gaat naar zogenoemde NB-caches. Kijk voor meer informatie op onze website.

En… de hele maand kun je onze Smoothiefiets ergens in Nunspeet tegenkomen. Om de fietsmaand af te trappen zal hij ook aanwezig zijn tijdens het openingsevenement op het marktplein.

Organiseer jij iets leuks of doe je mee aan de Meimaand Fietsmaand? Deel je foto’s dan met de hashtag #meimaandfietsmaandnunspeet!

 

Recente nieuwsitems