Brengt je in beweging!

Nieuws

Eerste training walking football

dinsdag 2 juni 2020

 

Vrijdag 22 mei was het dan zover. Het was eindelijk Oldstars-tijd in de gemeente Nunspeet.

Walking Football is een landelijk project wat is voortgekomen uit het Athletic Skills Model (ASM), Nederlands elftal fysiek trainer Rene Wormhoudt de bedenker van is. Het Ouderenfonds pikte dit idee in 2013 op en samen met de KNVB en het ASM werden er protocollen opgesteld om ouderen weer deel te laten nemen aan het voetbalspel om niet alleen fysieke, maar bovenal sociale fitheid te verbeteren. Dit sluit aan bij de trend van positieve gezondheid waarin gezondheid in een breder perspectief wordt geplaatst dan alleen de mate van bewegen. In het OldStars-concept is dit de combinatie tussen sociaal actief zijn, laagdrempelig bewegen, zelfredzaamheid en ontmoeten, ook de kernwaarden van OldStars genoemd.

Binnen de vv Nunspeet zijn Peter Beek en Hessel Schurink in het afgelopen jaar de enthousiaste kartrekkers om het Walking Football op te zetten. Toen zij in contact kwamen met Nynke Bakker van Nunspeet Beweegt raakten de ontwikkelingen in een stroomversnelling. Eind februari werd er contact gelegd met Van der Meijden fysiotherapie om te bespreken op welke manier er paramedische begeleiding mogelijk was om alles verantwoord op te kunnen bouwen. Van der Meijden fysiotherapie werkt al jaren prettig samen met de voetbalvereniging en wilde graag bijdragen aan dit mooie project. Al heel snel daarna werd er een datum gepikt voor een officiële KICK OFF, maar helaas kon deze vanwege de corona-perikelen geen doorgang vinden. Toen het kabinet de maatregelen versoepelde gingen we direct op zoek naar de mogelijkheden om lekker actief aan de slag te kunnen. Waar we zelf nog twijfelden of er wel voldoende animo zou zijn in deze tijden, werden we deze week overspoeld door enthousiaste reacties.

Er kwamen maarliefst 22 enthousiaste Oldstars op deze kennismakingstraining af. Veel meer dan we hadden durven hopen!

We begonnen met een introductie van Peter en Hessel over hoe de werkgroep is ontstaan en zij enthousiast waren geworden en welke belangrijke rol Nynke namens Nunspeet Beweegt daarin heeft gespeeld. Daarna was het tijd voor een voorstelronde van de deelnemers. Fantastisch om te horen dat er naast veel fanatieke oud-voetballers van vv Nunspeet, ook deelnemers waren uit andere plaatsen of deelnemers die nog nooit hadden gevoetbald. Onder leiding van Werner Pluim werd vervolgens een training afgewerkt. Werner is naast sportfysiotherapeut bij van der Meijden fysiotherapie, ook sinds een aantal weken eigenaar van SPIL. SPIL is een onderneming die diensten aanbiedt gericht op het verbeteren van fysieke en mentale elementen van sporters en sportteams, maar zich ook breed maatschappelijk wil inzetten voor jong en oud in de sportwereld. Het Oldstars-concept past daar perfect bij.

Na een uitgebreide warming up vol oefeningen met - en zonder bal, volgden er dribbelvormen, mikvormen en schietvormen. Iedereen op zijn eigen tempo en niveau en alleen maar enthousiaste vrolijke gezichten. Als welkom had de vv Nunspeet voor een ieder een sportdrank klaarstaan om het energieniveau weer aan te vullen. Wat was het een mooie opening, we hebben genoten met z'n allen!

Deze week bespreken we hoe we deze training op korte termijn een vervolg te geven. Bent u ook nieuwsgierig of kent u iemand voor wie Walking Football, zowel fysieke als sociale uitkomsten kan bieden, schroom dan niet om geheel vrijblijvend contact te zoeken met Peter Beek en Hessel Schurink via een mail naar lidmaatschap@vvnunspeet.nl.

Recente nieuwsitems