Brengt je in beweging!

Nieuws

Terugblik Gezond Tussend'ooren campagne

donderdag 16 maart 2023

Van 30 januari tot 26 februari vond de Gezond Tussend’ooren campagne plaats in de gemeente Nunspeet. 

De campagne was op meerdere locaties terug te vinden, namelijk in de deelnemende supermarkten (Albert Heijn Nunspeet en Plus van Elswijk), bij verschillende kinderdagverblijf locaties en BSO’s, bij de bibliotheek in Nunspeet & Elspeet, bij het consultatiebureau (CJG) en bij Sportbedrijf Nunspeet.

De deelnemende supermarkten hebben tijdens de campagne gebruik gemaakt van wobblers (kaartjes) op de schappen waar gezonde tussendoortjes te vinden waren. Ook hebben zij verschillende tussendoortjes in de actie laten komen en is er een kleurplatenwedstrijd uitgezet. De winnaars hebben (bijna) allemaal hun prijs al in ontvangst mogen nemen. Een mooi pakket met tussendoortjes en een super leuk lees- & kookboek!

Binnen de gemeente hebben ook verschillende kinderdagverblijflocaties en BSO’s deelgenomen aan de campagne. Zij gaven aandacht aan de campagne door deze kenbaar te maken bij alle ouders en door leuke knutsel- en kleurplaten te maken.

Ook het consultatiebureau nam deel aan de campagne. Zij informeerden de ouders over gezonde tussendoortjes en kregen het pakket ‘groentehapjes-in-10-stapjes’ om uit te delen aan jonge ouders.

Verder heeft de bibliotheek ook deelgenomen aan de campagne door de gehele campagne een thematafel in de bibliotheek neer te zetten met boekjes die betrekking hadden op de campagne. Ook hebben wij samen een leuke boekenlegger gerealiseerd die te verkrijgen was in de bibliotheek. Tijdens het Leesfeest van de bibliotheek hebben alle deelnemers een gezond tussendoortje geknutseld. Het recept om een gezonde maïs- of rijstwafel te maken is ook in onze nieuwsbrief langsgekomen.

Sportbedrijf Nunspeet heeft de gehele campagne alle kinderen na hun zwemles voorzien van een gezond tussendoortje. Zelfs de ontbijtkoek ZERO was een succes, ondanks dat vele ouders twijfelden of dit wel ‘gezond’ was. Als we uitgaan van een gezond tussendoortje (max 75 kilocalorieën, max 1,7 gram verzadigd vet, max 0,5 gram zout) valt ook deze variant van de ontbijtkoek hieronder.

Al met al een geslaagde campagne om op terug te kijken!

Recente nieuwsitems