Brengt je in beweging!

Nieuws

Resultaten MQ scan schooljaar 2020-2021

maandag 16 augustus 2021

Afgelopen schooljaar deden 7 bassisscholen uit de gemeente Nunspeet mee aan de MQ scan. Voor de meeste scholen een herhaling op voorgaande schooljaren en voor sommige de eerste keer.

Wat is ook alweer de MQ scan?  De MQ Scan meet de motorische ontwikkeling van een kind. MQ staat voor motorische quotiënt, zoals de IQ voor intelligentie quotiënt staat en de EQ voor de emotionele quotiënt/ontwikkeling. De MQ Scan bestaat uit een compacte beweegbaan, volgens specifieke instructies opgebouwd met standaard materialen uit een gymzaal. De tijd die een kind erover doet om de baan af te leggen geeft aan of een kind gemiddeld, boven- of ondergemiddeld motorische vaardigheid heeft voor zijn leeftijd. De groepsleerkracht, LO-docent of buurtsportcoach kan ca. 30 kinderen in een uur scannen met de mobiele app. Kinderen vinden de beweegbaan leuk om te doen en worden idealiter 2 keer per jaar gescand om de ontwikkeling van de motorische vaardigheden te monitoren.

In onderstaande tabellen kunt u aflezen wat de resultaten van het afgelopen schooljaar zijn. De resultaten worden vergeleken met het landelijke gemiddelde.

 

 

 

Recente nieuwsitems