Brengt je in beweging!

Nieuws

Campagne Gezond Tussend'ooren

donderdag 14 maart 2024

Vanaf maandag 18 maart starten we in de gemeente Nunspeet met de campagne Gezond Tussend’ooren!

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je in januari en februari diverse plekken de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en natuurlijk alleen als het een gezond hapje is!

Gezond Tussend’ooren is een campagne om de jongste inwoners van Nunspeet én hun (groot)ouders te stimuleren om gezonde keuzes te maken als het gaat om tussendoortjes. Want een tussendoortje is supergoed voor de groei van kleine kinderen.

Kleine kinderen gebruiken veel energie op een dag. Een goede maaltijd én tussendoortjes zijn dus zeker nodig. Echter als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, eten ze minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen.

In deelnemende supermarkten in de gemeente Nunspeet zijn deze maand gezonde tussendoortjes extra uitgelicht door zogenaamde wobblers (kaartjes) en displays. De wobblers vind je op de schappen bij producten die een gezonde keuze zijn. Albert Heijn Nunspeet en Plus van Elswijk dragen de campagne dit jaar uit.

Ook bij de Bibliotheek Noordwest Veluwe in Nunspeet en Elspeet kom je Gezond Tussend’ooren tegen: er staat een thematafel met daarop boeken met gezonde recepten of verhalen over gezond eten. Verder zal tijdens Boekjes en Babbels in Nunspeet én Elspeet een gezond tussendoortje gemaakt worden.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin/consultatiebureau van Nunspeet en Elspeet nemen ook deel aan de campagne door ouders te voorzien van het groentehapjes in 10 stapjes pakket.

En ten slotte doet Sportbedrijf Nunspeet mee aan de campagne door de gehele maand aan alle kinderen na de zwemles een gezond tussendoortje aan te bieden. Dit zijn bijvoorbeeld mandarijnen, rozijntjes en Zero ontbijtkoekjes.

Tijdens de campagne Gezond Tussend’ooren worden er allerlei activiteiten aangeboden waarbij het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt wordt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven. Onderstaand volgen de activiteiten van dit jaar.

Boekjes en Babbels bij Bibliotheek Noordwest Veluwe (Nunspeet & Elspeet)
Boekjes en Babbels is een maandelijks voorlees-speel-muziek-uurtje voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen van 0 tot 4 jaar. Daarnaast kun je onder het genot van een kop koffie ervaringen uitwisselen met andere (groot)ouders en advies vragen. Tijdens de campagne kunnen de kinderen samen met hun (groot)ouder een gezond tussendoortje knutselen. De toegang is gratis en je hoeft geen plekje te reserveren.

Traktatiemiddag bij Albert Heijn Nunspeet
Op woensdagmiddag 3 april organiseren wij in samenwerking met Albert Heijn Nunspeet een traktatiemiddag van 14.00 – 16.00 uur. Tijdens de traktatiemiddag kunnen kinderen een gezond tussendoortje knutselen in de supermarkt. De toegang is gratis en je hoeft geen plekje te reserveren.             

 

De campagne Gezond Tussend’ooren zal van maandag 18 maart tot en met zondag 14 april worden uitgevoerd door Nunspeet Beweegt in samenwerking met een aantal deelnemende partijen.

Recente nieuwsitems