Brengt je in beweging!

Nieuws

Leren fietsen

woensdag 19 juni 2024

Leren fietsen is voor de meeste van ons een onderdeel van de opvoeding, van loopfiets naar kinderfiets en zelfstandig fietsen. We groeien ermee op. Fietsen van huis naar school of naar werk, of als hobby of sport. Maar niet voor iedereen is fietsen vanzelfsprekend.

 

Zelfstandigheid voor de vrouwen

Het aanleren van het fietsen wordt volgens een bepaalde methode gegeven, waarbij ook de theorie over deelnemen aan het verkeer aan het bod komt. Iedere week zijn er op woensdagochtend van 10.00 -11.00 uur fietslessen voor dames van niet- Nederlandse afkomst.

“Eigenlijk zoals wij ook hebben leren fietsen. Iemand die naast je staat, uitleg, ondersteuning, stap voor stap. Eerst een parcours op de parkeerplaats van de Veluvine. Je ziet de dames zelfverzekerder worden. Het gaat van rondjes rondom de parkeerplaats tot routes naar het dorp en sportvelden. Of het nu gaat om de kinderen naar school te kunnen brengen met de fiets, of boodschappen doen, of samen een rondje rijden, de zelfstandigheid en mobiliteit vergroot de zelfstandigheid en is goed voor de inburgering. Het is ook voor voorbeeld voor hun kinderen voor hun zelfstandigheid en het kunnen meedoen met klasgenootjes en vrienden. En dat leren wij ze in een gemoedelijke en gezellige sfeer”, aldus Evelien van den Berg. 

 

Deelnemen aan Samen Fietsen

Er zijn geen kosten voor deelname aan Samen Fietsen. Je kunt op woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur meedoen. Samenkomst is de parkeerplaats bij de Veluvine achter het pand.

Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met Evelien van den Berg (evelien@welzijnnunspeet.nl , 06 5712 9393)

Recente nieuwsitems