Brengt je in beweging!

Nieuws

Activiteiten bij de Bibliotheek Noordwest Veluwe

dinsdag 15 november 2022

In de maand november hebben wij in samenwerking met de Bibliotheek Noordwest Veluwe verschillende activiteiten georganiseerd.

Actief met je kleinkind!

Op dinsdagochtend 1 november vond Actief met je kleinkind plaats in de bibliotheek in Nunspeet. De activiteit was gericht op opa’s en oma’s en hun kleinkind. Tijdens de activiteit werden beweegspelletjes gedaan en werd er een verhaal voorgelezen. Ook kreeg iedereen een gezond tussendoortje. Het was een actieve en gezellige ochtend en alle deelnemers kregen ook nog een leuke goodiebag mee naar huis.

 

 

Ontmoet Mama

Op donderdag 10 november vond er weer een ‘Ontmoet mama’ ochtend plaats in de bibliotheek in Nunspeet. Dit keer binnen het thema: Gezond eten en tussendoortjes. Gewichtsconsulent Maureen Schijf sloot hierbij aan om kennis te delen over de smaakontwikkeling bij jonge kinderen van 0-4 jaar. Als gewichtsconsulent helpt zij volwassenen naar een gezondere leefstijl en gezonder gewicht. Daarnaast is zij ook voorlichter van Stichting Kind en Voeding, wat gericht is op de bewustwording over gezonde voeding bij ouders en opvoeders.

Tijdens de bijeenkomst werd er gesproken over de volgende onderwerpen:

  • Hoe zit dat met smaakontwikkeling bij jonge kinderen?
  • Hoe ga je om met de overgang van borst- of flesvoeding naar een fruit of groentehap?
  • Wat doet deze overgang met de kinderen zelf?
  • Hoe kunnen wij als ouders het goede voorbeeld geven?
  • En vooral hoe gaan wij om met moeilijke eters?

Na het uitwisselen van kennis en ervaringen was het tijd om te gaan proeven van allerlei gezonde en vooral lekkere hapjes. Er waren verschillende smoothies, gemaakt van groente en fruit, maar ook kleine stukjes brood met groente- en fruitspreads. Verder was er nog een schaal aanwezig met lekkere tussendoortjes, zoals komkommer, mandarijn, druif, rozijntjes en banaan.

Op het eind kregen de deelnemers nog informatieboekjes en recepten mee van de broodspreads. Al met al was het een zeer gezellige en leerzame ochtend waarbij er genoeg tips zijn uitgewisseld. 

 

 

Recente nieuwsitems