Brengt je in beweging!

Nieuws

Diabetes info avond afgelast

dinsdag 3 maart 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte van 12 maart, is besloten conform de richtlijnen van het RIVM, de informatieavond over diabetes en de gezonde leefstijl van maandag 16 maart bij VV Nunspeet te annuleren. Er wordt met de betrokken partijen gekeken naar een vervolgtraject.

De Diabetesvereniging organiseert in samenwerking met Team Nunspeet Beweegt een informatieavond over diabetes en gezonde leefstijl. Diabetes, ook wel bekend als suikerziekte, is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Ongeveer 1 op de 14 mensen heeft diabetes. Daarnaast is er een groep mensen die zelf niet weet dat ze diabetes hebben. Tijdens deze avond willen we meer vertellen over de chronische aandoening, de symptomen en de rol van een gezonde leefstijl (bewegen, gezonde voeding). Er wordt stil gestaan bij de impact van diabetes; niet alleen op de gezondheid, maar ook op de dagelijkse activiteiten en het sociale leven.

De bijeenkomst wordt georganiseerd voor mensen met en zonder diabetes. Juist ook voor de mensen die in hun omgeving te maken krijgen met diabetes kan de informatieavond meer inzicht geven. Tijdens deze avond willen we tevens de Nationale Diabetes Challenge onder de aandacht brengen. Dit is een wandelinitiatief om mensen met en zonder diabetes te enthousiasmeren om samen met andere mensen, onder begeleiding, te starten met bewegen. 

Recente nieuwsitems