Brengt je in beweging!

Nieuws

Programma Nationale Sportweek 2021

donderdag 16 september 2021

Van vrijdag 17 september tot en met zondag 26 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Nunspeet Beweegt heeft voor deze week een divers programma ontwikkeld voor jong en oud.

Vrijdag 17 september

Vrijdag 17 september is de opening van de Nationale Sportweek. Via de Social Media kanalen van Nunspeet Beweegt kunt u alles volgen over de Nationale Sportweek.

De eerste activiteit van de Nationale Sportweek is een rolstoelbasketbal clinic, aangeboden door Paul Toes. Verschillende klassen van de basisscholen en het Nuborgh College nemen deel aan de clinic. De clinic vindt plaats in de sportzaal van de Veluvine.

Zaterdag 18 september

Op zaterdag 18 september wordt het startschot gegeven voor een fotowedstrijd. Iedereen die deel wil nemen aan de fotowedstrijd kan gedurende de Nationale Sportweek een foto insturen met zijn/haar gezonde tussendoortje. Dit gezonde tussendoortje moet natuurlijk wel tijdens/voor/na het sporten gegeten worden. Doe jij ook mee? Wethouder Mark van de Bunte laat op deze dag ook zijn gezonde tussendoortje zien.

De foto kan opgestuurd worden naar m.vanzandbergen@sportbedrijfnunspeet.nl of kan via onze Social Media kanalen persoonlijk naar ons toegestuurd worden.

Maandag 19 september

Op maandag 20 september wordt een webinar Positief Coachen georganiseerd van 19:30 tot 20:30 uur. Dit webinar gaat over hoe wij kunnen zorgen voor een klimaat waarin trainers en coaches het leuker vinden om actief te worden of te blijven, clubs meer leden krijgen, er minder incidenten zijn en de prestaties kunnen verbeteren. Aanmelden voor de webinar kan via de inschrijflink of via de mail naar Annemarie van Deelen.

Dinsdag

Op dinsdag 20 september wordt aandacht besteed aan Inclusief Sporten via onze Social Media kanalen. Vooral het platform Uniek Sporten en het bestaande sportaanbod in de gemeente Nunspeet wordt onder de aandacht gebracht. Wilt u meer weten over Uniek Sporten of over het bestaande sportaanbod in de gemeente Nunspeet? Of bent u op zoek naar een geschikte sport? Neem dan contact op met Martijn Termaat.

DAC De Stee Nunspeet komt in beweging! Op maandag 27 september start DAC De Stee met een sportuurtje. Van 14:00 tot 15:00 uur bent u uitgenodigd om op een ontspannen en leuke manier te komen sporten. Het bewegen zal op een laagdrempelige manier worden aangeboden en het gaat erom dat iedereen kan deelnemen. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen of het wat voor jou is!

Locatie: sporthal De Brake in Nunspeet
Deelname = gratis

Woensdag

Op woensdagochtend staan twee sportclinics voor basisscholen op het programma. De leerlingen van de Beatrixschool uit Hulshorst volgen een Taekwondo clinic aangeboden door Martowirono. De leerlingen van de Da Costa Nunspeet volgen een badminton clinic aangeboden door BC Hellas.

Op woensdagmiddag staat Nunspeet Beweegt van 14:00 tot 15:30 uur met de bakfiets op het speelveld aan de Koningin Julianastraat in Nunspeet. Kinderen kunnen aansluiten om leuke en sportieve spelletjes in de buitenlucht te spelen. Er zal vooral aandacht worden besteed aan het uitproberen van verschillende sporten zoals voetbal, hockey, badminton en volleybal.

Donderdag

Op donderdag 23 september wordt van 9:00 tot 12:00 uur de leefstijlmarkt voor 55+ers georganiseerd bij WOC Veluwse Heuvel. De leefstijlmarkt wordt georganiseerd om 55+ers te informeren over vitaler ouder worden. De leefstijlmarkt biedt de gelegenheid om met verschillende professionals in gesprek te gaan over deze onderwerpen. Nunspeet Beweegt organiseert de Leefstijlmarkt in samenwerking met Fysiopraktijk Louwen/Muilwijk, Stichting Welzijn Nunspeet, WOC Veluwse Heuvel en het Venster.

U bent op donderdag 23 september tussen 9:00 en 12:00 uur welkom bij WOC Veluwse Heuvel, Veluwse Heuvel 1 in Nunspeet. Een bezoek aan de leefstijlmarkt is gratis. U kunt de leefstijlmarkt eventueel ook bezoeken middels AMVO vervoer, neem hiervoor contact op met Stichting Welzijn Nunspeet (telefoonnummer: 0341-252020).

Vrijdag

Op vrijdag 24 september organiseert Nunspeet Beweegt in samenwerking met VVV Uit De Kunst een fietstocht door Nunspeet. De fietstocht is voor alle leeftijden! Vanuit het VVV is deze dag een fietsroute beschikbaar gesteld en tijdens deze fietsroute worden op een aantal punten quizvragen gesteld. Uiteindelijk kunnen de deelnemers mooie prijzen winnen als zij de quizvragen goed beantwoord hebben. De fietsroute en bijbehorende quiz is tussen 9:00 en 17:00 uur op te halen bij het VVV.

De Hockeyvereniging van Nunspeet biedt op vrijdag een hockey clinic aan voor de groepen 5 t/m 8. Verschillende klassen van verschillende basisscholen maken deze dag kennis met de sport hockey.

Zaterdag

Op zaterdag 25 september sluit Nunspeet Beweegt de Nationale Sportweek af. Er is op deze dag geen activiteit, maar via onze Social Media zal er een aftermovie geplaatst worden met een overzicht van alle activiteiten die plaats hebben gevonden tijdens de Nationale Sportweek 2021 in Nunspeet.

Heeft u vragen over de Nationale Sportweek of over het programma van Nunspeet Beweegt tijdens de Nationale Sportweek? Neem dan contact met ons op.

Recente nieuwsitems