Brengt je in beweging!

Nieuws

Week voor de Gezonde Jeugd 2022

dinsdag 14 juni 2022

De afgelopen week (7-11 juni) heeft de Week voor de Gezonde Jeugd plaatsgevonden in de gemeente Nunspeet bij twee basisscholen. Dit zijn de Ds. C. de Ridderschool en de Ds. A. van Stuijvenbergschool. Samen met deze basisscholen hebben we weer leuke activiteiten uit kunnen voeren.

Het klinkt heel normaal, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) de meest voor de hand liggende keuzes zijn. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd proberen we samen met basisscholen stappen te zetten richting een gezonde omgeving voor jongeren en laten we zien dat een gezonde leefstijl makkelijk én leuk is. 

Woensdagochtend trapte de Ridderschool de week af met de Daily Mile. Groep 3 t/m 8 heeft de Daily Mile gerend/gelopen. The Daily Mile is een initiatief vanuit JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) waarbij kinderen minimaal 3x per week een mile (ongeveer 1,6 km) lopen of rennen. Om kinderen enthousiast te houden tijdens het rennen van The Daily Mile kan elk rondje op een andere manier worden gelopen (hardlopen, hinkelend, achteruit, huppelend, etc.).

Er was een mooie route uitgestippeld in de nabij gelegen woonwijk en alle kinderen kregen aan het eind een leuke goodie. Al met al een geslaagde aftrap van de week voor deze basisschool! De rest van de week hebben zij ook de andere schooldagen met The Daily Mile afgetrapt.

 

Op donderdag had de Stuijvenbergschool het spel: Minuutje het Spel van ons geleend voor in de gymlessen van groep 5,6,7 en 8. Het spel heeft betrekking op een aantal thema´s, namelijk: voeding, sport, bewegen, leefstijl en gezondheid. Ook brengt het de hele groep op een leuke manier in beweging met beweegkaarten vol met uitdagingen, spelletjes en estafettes.

Op vrijdagochtend stonden we bij de Ridderschool met de Gezonde Bakfiets on Tour. De Gezonde Bakfiets on Tour reed het schoolplein op en de kinderen uit groep 1 t/m 3 kregen van ons een lekker gezond tussendoortje om de week mee af te sluiten. Het tussendoortje bestond uit een beker vol met vers fruit (bosbessen, druiven, ananas, mango en aardbei). Dat was smullen!

 

 


Recente nieuwsitems