Brengt je in beweging!

Nieuws

Online Koningsspelen in Gelderland!

vrijdag 17 april 2020

In minimaal 29 Gelderse gemeenten vinden op vrijdag 24 april de Gelderse Online Koningsspelen plaats. In samenwerking met de Gelderse Sport Federatie (GSF) hebben de deelnemende Gelderse gemeenten een actief programma samengesteld waar kinderen individueel, thuis en met behulp van video’s aan deel kunnen nemen.

 

Online in beweging

Nu de scholen nog tot minimaal 28 april gesloten zijn als gevolg van de kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus onder controle te krijgen, gaan de landelijke Koningsspelen in 2020 niet door. De GSF heeft het initiatief genomen om een online versie van de Koningsspelen voor basisschoolkinderen in Gelderland te organiseren. Het oorspronkelijke idee is afkomstig van de buurtsportcoaches van Gezond Actief Harderwijk. In de Gelderse deelnemende gemeenten wordt door de buurtsportcoaches met behulp van video’s een interactief programma samengesteld. De kinderen kunnen op deze manier, de Gelderse variant van de Koningsspelen op een actieve manier volgen, uitvoeren en delen.


Gezamenlijke warming-up
Net als tijdens de reguliere Koningsspelen is er op vrijdag 24 april om klokslag 09.00 uur een gezamenlijke warming-up. Deze centrale warming-up, wordt uitgezonden door Omroep Gelderland en is te volgen voor ieder kind dat mee wil doen. Vervolgens is er per gemeente een programma waar kinderen via Facebook en/of YouTube individueel aan deel kunnen nemen.

Ook in de gemeente Nunspeet wordt dit initiatief uitgezet, door team Nunspeet Beweegt. Gezamenlijk geven zij invulling aan de lokale Online Koningsspelen. Zij verzorgen een online programma wat duurt tot 12.00 uur. Aanmelden voor de Online Koningsspelen kan op de website www.nunspeetbeweegt.nl Als je op de hoogte wilt blijven van het programma kan je dit volgen via de Facebook, Instagram en YouTube van Nunspeet Beweegt. 

Als razende reporters gaan zij vrijdag 24 april op de fiets door de gemeente Nunspeet om samen met jullie de Koningsspelen te vieren op de stoep! Doe jij ook mee? Deel dan jouw foto of filmpje via social media met de hashtag #GoK.

Meer informatie over Gelderse Online Koningsspelen en de deelnemende gemeenten is te vinden op onze speciale webpagina: www.geldersesportfederatie.nl/gok. Op deze pagina is op 24 april ook een programma te vinden met leuke video’s om deel te nemen aan de Gelders Online Koningsspelen. Op deze manier kunnen alle geïnteresseerde kinderen, zowel binnen als buiten Gelderland, meedoen.

 

#GoK

Klik hier om je op te geven

Recente nieuwsitems