Brengt je in beweging!

Nieuws

Waterhelden verleiden opnieuw zwemlessertjes om water te drinken

dinsdag 7 januari 2020

Afgelopen maandag is opnieuw een startsein gegeven voor de campagne Waterhelden in zwembad de Brake. Net als vorig jaar worden zwemmertjes gestimuleerd om water te drinken. 

Het is de bedoeling om er spelenderwijs voor te zorgen dat kinderen water drinken voor en/of na de zwemles. Want water drinken is gezond. Beter voor het gewicht èn beter voor de tanden van kinderen. Gezonde en fitte kinderen bewegen beter. En kinderen die beter bewegen, halen makkelijker hun zwemdiploma.

Er is bewust gekozen voor de doelgroep zwemlessende kinderen en hun ouders. Christien Pieterse van GGD Noord- en Oost-Gelderland legt uit: “Via de zwembaden kunnen wij veel kinderen en hun ouders bereiken. Bijna elk kind volgt immers zwemles en komt daarvoor wekelijks in het zwembad gedurende een langere periode. En veel ouders blijven tijdens de zwemlessen in het zwembad wachten. Een goed moment om zowel de kinderen als de ouders enthousiast te maken voor het drinken van water in plaats van zoete drankjes.”   

Waterhelden

In de campagne staan drie Waterhelden centraal; Spetter de octopus, Spatter de dolfijn en Spater de krab. Christien Pieterse legt uit: “Deze Waterhelden beleven allemaal avonturen in en rond het water. Van deze avonturen krijgen zij dorst. En die dorst lessen zij door water te drinken. We hopen dat de kinderen de Waterhelden en hun wateravonturen leuk vinden. Zo leuk, dat ze ook een waterdrinkende Waterheld willen worden.’’

Net als vorig jaar krijgen de kinderen periodiek een nieuw wateravontuur. In tegenstelling tot vorig jaar wordt het waterdrinken tijdens de zwemlessen gestimuleerd door middel van een beker in plaats van een bidon. ‘We zagen dat de bidon soms vergeten werd waardoor de campagne zijn kracht verloor. Om die reden hebben we nu gekozen voor vrolijke bekers die bij het zwembad blijven zodat alle zwemmertjes tijdens de zwemles even drinken,’ legt Nynke Bakker van Nunspeet Beweegt uit.

 

 

Recente nieuwsitems