Brengt je in beweging!

Nieuws

De campagne Gezond Tussend'ooren is weer van start!

donderdag 2 februari 2023

Op maandag 30 januari was het zo ver, de kick-off van de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’!

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je in januari en februari diverse plekken de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en natuurlijk alleen als het een gezond hapje is!

Gezond Tussend’ooren is een campagne om de jongste inwoners van Nunspeet én hun (groot)ouders te stimuleren om gezonde keuzes te maken als het gaat om tussendoortjes. Want een tussendoortje is supergoed voor de groei van kleine kinderen.

Kleine kinderen gebruiken veel energie op een dag. Een goede maaltijd én tussendoortjes zijn dus zeker nodig. Echter als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, eten ze minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen.

In deelnemende supermarkten in de gemeente Nunspeet zijn deze maand gezonde tussendoortjes extra uitgelicht door zogenaamde wobblers (kaartjes). Deze vind je op de schappen bij producten die een gezonde keuze zijn. Albert Heijn Nunspeet en Plus van Elswijk dragen de campagne dit jaar uit.

Ook bij de Bibliotheek Noordwest Veluwe in Nunspeet en Elspeet kom je Gezond Tussend’ooren tegen: er staat een thematafel met daarop boeken met gezonde recepten of verhalen over gezond eten. Verder zijn daar ook boodschappenboekjes en boekenleggers te verkrijgen.

Verder neemt het Centrum voor Jeugd en Gezin/consultatiebureau van Nunspeet en Elspeet deel aan de campagne, maar ook verschillende kinderdagverblijven en BSO’s dragen de campagne uit. Sportbedrijf Nunspeet doet mee aan de campagne door de gehele maand aan alle kinderen na de zwemles een gezond tussendoortje aan te bieden. 

Tijdens de campagne Gezond Tussend’ooren worden er allerlei activiteiten aangeboden waarbij het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt wordt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven.

Leesfeest bij de Bibliotheek Noordwest Veluwe (Nunspeet & Elspeet)
Woensdag 1 februari werd het Leesfeest georganiseerd waarbij kinderen een gezond tussendoortje konden knutselen.  

Traktatiemiddag bij Albert Heijn Nunspeet
Op woensdagmiddag 22 februari organiseren wij in samenwerking met Albert Heijn Nunspeet een traktatiemiddag van 14.00 – 16.00 uur. Tijdens de traktatiemiddag kunnen kinderen een gezond tussendoortje knutselen in de supermarkt.               

Kleurplatenwedstrijd in supermarkten
Daarnaast is er ook nog een kleurplatenwedstrijd uitgezet waarmee je een gezond prijzenpakket kunt winnen. De kleurplaten zijn te verkrijgen bij Albert Heijn Nunspeet en Plus van Elswijk en moeten vóór 25 februari ingeleverd worden.

 

De campagne Gezond Tussend’ooren zal van maandag 30 januari tot en met zondag 26 februari worden uitgevoerd door Nunspeet Beweegt in samenwerking met een aantal deelnemende partijen.

Recente nieuwsitems