Brengt je in beweging!

Nieuws

Regio Noord-Veluwe zet in op sporten en bewegen voor mensen met een beperking

donderdag 13 april 2023

De Noord-Veluwe wil sporten en bewegen voor mensen met een beperking in de regio makkelijker maken. Een regiocoach en lokale buurtsportcoaches gaan mensen met een beperking ondersteunen en stimuleren om te sporten en te bewegen. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de acht gemeenten van de Noord-Veluwe

Lokale buurtsportcoach voor aangepast sporten en bewegen Alle acht gemeenten van de regio Noord-Veluwe (Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten) zetten een lokale buurtsportcoach voor aangepast sporten en bewegen in. Deze coaches gaan het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking meer onder de aandacht brengen, verder uitbreiden en ondersteunen. Dit gaan zij doen door mensen met een beperking van informatie te voorzien en vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Voor nieuwe initiatieven zal zowel lokaal als regionaal verbinding met betrokken sport- en beweegaanbieders en (zorg)organisaties worden gezocht.

Regiocoach verbindt sportieve initiatieven Verder is gekozen om op regionaal niveau een coach aangepast sporten in te zetten. Deze coach gaat de lokale buurtsportcoaches in de acht gemeenten ondersteunen in hun werk. Monique Zuijdwijk is in opdracht van de gemeenten aangesteld als regiocoach. “De meeste gemeenten hebben al een redelijk goed zicht op wat de sport- en beweegbehoefte is van hun inwoners met een beperking. Van belang is om dit samen met alle hierbij betrokken partijen uit te laten groeien tot een zo compleet mogelijk sport- en beweegaanbod, aldus Zuijdwijk. “We willen ervoor zorgen dat het binnen drie jaar voor mensen met een beperking binnen de regio Noord-Veluwe mogelijk is om te sporten en te bewegen als ieder ander.” De regionale samenwerking gebeurt onder de vlag van het landelijke online platform Uniek Sporten, waar alle informatie rondom sporten en bewegen met een beperking te vinden is. Op www.unieksporten.nl staan de contactgegevens van de buurtsportcoaches aangepast sporten en staan alle sportactiviteiten vermeld per gemeente.

Wethouders sport zijn blij met regionale samenwerking Wethouders Sport van de acht betrokken gemeenten hebben eind 2022 unaniem gekozen voor zowel een regionale als lokale aanpak die sporten en bewegen voor mensen met een beperking lokaal en in de regio mogelijk moet gaan maken.

Voor meer informatie: Martijn Termaat (Nunspeet beweegt), lokaal aanspreekpunt aangepast sporten, tel: 06-48878412 of e-mail: nunspeet@unieksporten.nl

Recente nieuwsitems