Brengt je in beweging!

Nieuws

Jong en oud in beweging in de gemeente Nunspeet

donderdag 20 juni 2019

Nunspeet Beweegt zet zich al jaren in voor de jeugd van de gemeente Nunspeet, maar sinds een jaar ook voor de senioren! Dit werd afgelopen april gevierd met de lancering van de leefstijlwijzer voor 55+ers. De leefstijlwijzer is ontwikkeld om 55+ers een overzicht te geven van alle beweegactiviteiten in de omgeving. Daarnaast staan er ook handvatten in voor gezonde voeding en beweegkaarten waarmee u thuis makkelijk in beweging kan komen. De leefstijlwijzer is huis aan huis verspreid in de gemeente maar is ook beschikbaar bij verschillende professionals.

Na een succesvolle pilot worden de ouderen in Zorgcentrum het Oranjehof ook gestimuleerd om meer te bewegen. In overleg met verschillende collega's in nagedacht hoe de ouderen meer in beweging gebracht kunnen worden. Door de aanschaf van een beweegbox gaan de ouderen op alle momenten van de dag gestimuleerd worden om even in beweging te  komen. Daarnaast wordt er maandelijks een beweegactiviteit georganiseerd door Nunspeet Beweegt. Ouderen doen verschillende activiteiten die hen zowel aan het denken zet, in beweging brengt vanuit de stoel of buiten de stoel. 

Download de leefstijlwijzer voor 55+. Meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met senioren combinatiefunctionaris Nynke Bakker via n.bakker@sportbedrijfnunspeet.nl 

Recente nieuwsitems