Brengt je in beweging!

Nieuws

Terugblik #7dagenwaterchallenge 2022

vrijdag 24 juni 2022

Dit jaar vond de #7dagenwater challenge plaats van vrijdag 10 juni t/m vrijdag 17 juni. Met deze challenge willen we inwoners laten ervaren dat water drinken gezond, leuk en gemakkelijk is. Door samen de challenge aan te gaan motiveer je elkaar om vol te houden. Wij geloven dat, door het volbrengen van deze challenge, inwoners in de toekomst vaker zullen kiezen voor het drinken van water.

Aan de challenge namen dit jaar in totaal 15 gemeenten deel. Het betreft 14 Gelderse en 1 Overijsselse gemeente. Al deze gemeentes bij elkaar zorgden voor ruim 12.000 deelnemers. In de gemeente Nunspeet waren dit er ruim 1300.

Onderstaand volgen een aantal verhalen van deelnemende partijen uit de gemeente Nunspeet.

Veluwe Fit:De sport instructeurs doen allemaal mee met de #7dagenwater challenge. Ze proberen op de praktijk allemaal de hele dag water te drinken. Al wordt er door wat collega’s af en toe wel stiekem een bakje koffie gepakt. Voor de rest proberen ze de mensen die bij hun komen sporten ook allemaal aan te moedigen om water te drinken. Al is dat tijdens het sporten niet altijd vanzelf sprekend. Toch lukt het ze om iedereen aan het water te krijgen. Hartstikke goed!”

Jenaplanschool St. Franciscus : “De leraren doen allemaal mee met de #7dagenwater challenge! Op school en tijdens de lesuren drinken ze allemaal water. De leraren motiveren de kinderen zoveel mogelijk om mee te doen en ook om het 7 dagen lang vol te houden. Ze hebben ook de kinderen voorlichting en uitleg te geven over het nut van water drinken. Hoe belangrijk en hoe gezond dat voor je lichaam is. De leraren proberen het goeie voorbeeld te geven, een glas of fles water op hun bureau. Zo laten ze de kinderen zien dat ze water drinken en dat spoort de kinderen ook weer aan. Buiten dat gebruiken ze natuurlijk de stickers en de tattoos die de kinderen zien.”

Louwen & Muilwijk: ‘’Team Louwen & Muilwijk op Vrienden en Bedrijven Volleybaltoernooi in Nunspeet. Naast bewust omgaan met wat wij drinken en eten raden wij ook iedereen aan om genoeg beweging te krijgen iedere week voor een optimale gezondheid. Ook deze praktijk doet mee! Op de praktijk zijn ze ook allemaal verplicht water te drinken. Zodra ze naar huis gaan hebben ze in principe zelf de verantwoordelijkheid of ze het doorzetten. De meeste zetten het thuis ook door, maar een aantal kunnen niet van het koffiezetapparaat afblijven.”

 

We willen iedereen die dit jaar deel heeft genomen aan de challenge bedanken voor hun deelname. Mocht je niet mee hebben gedaan, dan heb je volgend jaar weer de kans om mee te doen. En iedereen die dit jaar mee heeft gedaan mag natuurlijk volgend jaar weer meedoen!

Recente nieuwsitems