Brengt je in beweging!

Nieuws

Gezonde tussendoortjes, supergoed!

woensdag 8 januari 2020

‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpen de JOGG-gemeenten (Jongeren op Gezond Gewicht) Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten jonge ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes.

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je in januari en februari diverse plekken de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en natuurlijk alleen als het een gezond hapje is!

Als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten zij minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen. Echter, zij verbruiken veel energie op een dag. Zij hebben tussendoortjes dus wel nodig.

Met allerlei activiteiten wordt het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven: onder andere met het uitdelen van boodschappenlijstjes met inspiratietips en weetjes in de supermarkten, met activiteiten op de kinderdagverblijven en in persoonlijk gesprekken met jonge ouders worden ouders op weg geholpen.

 

 Gezond Tussend’ooren in Nunspeet

Op maandag 6 januari is de Gezond Tussend’ooren campagne gelanceerd op verschillende plekken in de gemeente Nunspeet. Op locaties als het consultatiebureau van Elspeet en Nunspeet Albert Heijn, Sportbedrijf Nunspeet en Plus Wilmink wordt de campagne uitgedragen. ‘Ik ben blij dat zoveel partners zich aansluiten bij de campagne en zich op deze manier willen inzetten voor een gezondere jeugd, op deze manier bereiken we nog meer ouders en jongeren’, aldus de JOGG-regisseur Nynke Bakker. Daarnaast wordt op woensdag 29 januari een traktatiemiddag georganiseerd bij Plus Wilmink, en op woensdag 5 februari een traktatiemiddag bij Albert Heijn. 

 

 

 Traktatieposter Albert Heijn            Traktatieposter Plus Wilmink

 

 

 

 

Recente nieuwsitems