Brengt je in beweging!

Nieuws

Zwemmen in de spo(r)tlight!

dinsdag 23 januari 2024

Nog te veel senioren in de gemeente Nunspeet komen te weinig in beweging. Dit komt mede doordat niet of minder bekend is wat allemaal binnen de gemeente wordt aangeboden voor deze doelgroep. Nunspeet Beweegt wil hier graag een verbindende rol bij spelen en brengt regelmatig een sportaanbieder of club onder de aandacht. Deze maand de beurt aan Zwem- & Poloclub Nunspeet en Dynamiek Oefentherapie in zwembad de Wiltsangh.

Bewegen in het water is goed voor iedereen! Zwemmen is een uitstekende manier om aan je conditie te werken, af te vallen, je spieren te versterken en in het bijzonder geschikt voor mensen met een blessure of lichamelijke beperking.

Bij Zwem- & Poloclub Nunspeet kunnen volwassenen trimzwemmen op dinsdagavond om 20.30 uur en om 21.15 uur in het wedstrijdbad. Trimzwemmen is banenzwemmen waarbij je je eigen tempo bepaalt. Er is een snelle baan voor de fanatieke zwemmer en banen voor mensen die in een rustiger tempo zwemmen en ondertussen bijkletsen.

De begeleider Hans staat iedere week klaar voor een praatje en kan deelnemers voorzien van zwemadvies. Er zijn materialen beschikbaar om de armen en benen extra te trainen.

Omdat het een vaste groep zwemmers is heerst er een club gevoel en kennen de deelnemers elkaar. Het is gezellig en sociaal! Bij de laatste les voor de kerst- of zomervakantie is er een gezamenlijke afsluiting met een drankje en iets lekkers.

Je kunt 2 gratis proeflessen volgen, waarvoor aangemeld moet worden bij Jacolien Ponsteen in verband met het regelen van de toegang tot het zwembad. Ga voor meer informatie, of om je aan te melden naar www.zpcnunspeet.nl/proef-training/.

Een andere mogelijkheid is therapiezwemmen op woensdagochtend vanaf 9.00 uur onder leiding van Petra Stoel en haar collega Marion in het doelgroepenbad. Therapiezwemmen is bewegen in warm water en is geschikt voor mensen met chronische pijnklachten, vermoeidheid, maar ook voor mensen met reuma en artrose. Het warme water zorgt ervoor dat de spieren en gewrichten makkelijker bewegen. Een voordeel is dat water minder druk op gewrichten heeft, waardoor je soepeler kunt bewegen en langer in beweging kunt blijven. De oefeningen helpen effectief bij het trainen van je conditie en spieren, maar ook om je gewrichten in beweging te krijgen/houden. Iedereen kan meedoen op zijn/haar niveau en de groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.

De groepsles duurt een half uur en daarna is er nog gelegenheid om vrij te zwemmen of gebruik te maken van de stoomcabine of het bubbelbad. Wekelijks worden verschillende oefeningen aangeboden waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen, zoals gewichten, foambuizen, ballen en korven.

Petra Stoel: “De focus ligt op het hebben van plezier met elkaar en ook de kaakspieren worden getraind!”

Voor meer informatie en aanmelden kan je contact opnemen met Petra Stoel, telefoonnummer 06-33161417 of per e-mail: petra@dynamiek-oefentherapie.nl. Kijk voor meer informatie op www.dynamiek-oefentherapie.nl onder het kopje therapiezwemmen. Je kunt een 10-rittenkaart of een losse leskaart aanschaffen bij de klantenservice van de Wiltsangh.

Recente nieuwsitems