Brengt je in beweging!

Nieuws

Terugblik Nationale Sportweek 2023

woensdag 4 oktober 2023

Van 15 september t/m 24 september was het de Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek is een landelijk evenement en het was dit jaar de twintigste editie. Tijdens de Nationale Sportweek is het doel om zoveel mogelijk mensen in Nederland met plezier te laten sporten en bewegen, ieder op zijn of haar eigen manier. In de gemeente Nunspeet zijn er verschillende activiteiten georganiseerd voor diverse doelgroepen. Onderstaand volgt een terugblik van de activiteiten tijdens de Nationale Sportweek 2023 in de gemeente Nunspeet.

 

Vijdag 15 september - 10@10 Challenge

De 10@10 Challenge is een supertof beweegprogramma waarin TeamNL-sporters Celeste Plak, Roy Meyer, Jetze Plat en Maureen Ellsworth met een basisschoolklas in 10 minuten 10 verschillende sporten ontdekken. Van dribbelen met een basketbal, tot de schoolslag bij zwemmen en het serveren bij tennis. In de gemeente Nunspeet hebben verschillende klassen meegedaan!


Zaterdag 16 & Zondag 17 september - NB Caching

Op zaterdag en zondag was er de mogelijkheid om mee te doen aan het leukste buitenspel van Nunspeet: NB-caching. Dit is een avontuurlijke zoektocht, waarmee je aan de hand van een landkaart op je telefoon (met GPS functie) op zoek gaat naar zogenoemde NB-caches. Navigeer met je telefoon naar de cache, scan de QR-code en ontdek wat deze plek nog meer te bieden heeft. 

In Nunspeet zijn verschillende caches 'verstopt'. Is het jou ook gelukt om alle caches te vinden? 

Heb jij dit weekend niet meegedaan, maar zou je dit nog wel graag willen doen? Neem dan een kijkje op onze website en vind ze allemaal!

 

Maandag 18 september - Bewegen met nijntje

Vanaf maandag 18 september maakten verschillende locaties van Stichting Kindcentrum Nunspeet gedurende de week kennis met Bewegen met nijntje. Middels een beweegochtend vol met kleine activiteiten maakten de kinderen kennis met de 10 basisvormen van bewegen met nijntje. Iedereen kreeg een stempelkaart en kon zo alle activiteiten een keer doen. Was de stempelkaart vol? Dan ontving je lekker knijpfruit en uiteindelijk mochten de kinderen de stempelkaart mee naar huis nemen, want op de achterkant stond nog een mooie kleurplaat die ingekleurd kon worden. Binnenkort zal Stichting Kindcentrum Nunspeet zelf het Bewegen met nijntje op gaan pakken op verschillende locaties in de gemeente Nunspeet.

 

Woensdag 20 september - Buitenspelen in de wijk

Op woensdagmiddag 20 september stonden wij met onze bakfiets van 14:00 uur tot 15:00 uur op het speelveld naast de Petraschool in Nunspeet. Tijdens deze middag konden de kinderen van de basisscholen aansluiten om leuke en sportieve spelletjes te spelen. Het was een geslaagde middag waar veel kinderen aanwezig waren en gezellig met elkaar hebben gespeeld!

 

Donderdag 21 september - Onthulling Uniek Sporten locatie Sportbedrijf Nunspeet

Op donderdag 21 september is Sportbedrijf Nunspeet toegevoegd als Uniek Sporten Locatie. Als eerste in de regio mochten zij dit certificaat ontvangen. Aan de hand van een checklist vanuit Uniek Sporten is gecontroleerd of de locatie toegankelijk is voor mensen met een beperking en of zij een structureel aanbod aangepast sporten bieden.

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. De gemeente Nunspeet, Sportbedrijf Nunspeet en Uniek Sporten vindt daarom dat sporten voor iedereen belangrijk is, een beperking zou geen belemmering moeten zijn. Alle partijen zijn dan ook terecht trots met wat er in Nunspeet neer is gezet voor mensen met een beperking.

Lees het volledige artikel van RTV Nunspeet via de LINK

 

Woensdag 27 september - Wintersport Experience

Op woensdag 27 september organiseerden wij samen met de skibond de Wintersport Experience. Kinderen konden tijdens deze activiteit kennismaken met verschillende wintersporten: skiën, snowboarden, biathlon en freestyle. Tijdens schooltijd hebben 4 klassen uit Nunspeet deelgenomen en in de middag was er nog een open inschrijving voor basisschoolkinderen. De open inschrijving zat helemaal vol en hier hebben 50 kinderen aan deelgenomen. In totaal hebben er 150 kinderen deelgenomen aan de Wintersport Experience.

 

Gehele week - Kleurplatenwedstrijd

Gedurende de Nationale Sportweek heeft een kleurplatenwedstrijd plaatsgevonden bij Plus van Elswijk. Door de kleurplaat in te leveren maakte je kans op te gekke prijzen, zoals een jaar lang gratis sporten!

Op woensdag 4 oktober heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden en Hannah Drost is de winnaar van een jaar lang gratis sporten. Jeftha Veldman heeft de tweede prijs gewonnen: een cadeaubon ter waarde van 50 euro om te besteden bij Intersport Meijers aan sportkleding of -materiaal. De derde prijs is gewonnen door Marith Koopman. Zij kon helaas niet aanwezig zijn bij de uitreiking en zal haar prijs, een mooi sportpakket, later ophalen bij Plus van Elswijk. 

 

Lees het gehele artikel van RTV Nunspeet via deze LINK.

Recente nieuwsitems