Brengt je in beweging!

Nieuws

Samen genieten van G-voetbal

vrijdag 27 september 2019

Een doelpunt maken, vervolgens juichen alsof je in de Champions League finale staat en een paar minuten later net zo enthousiast zijn als de tegenstander scoort: het kon allemaal gisteravond op het regionale 4 tegen 4 G-voetbaltoernooi. Op de velden van sv ’t Harde namen in totaal 10 G-teams het tegen elkaar op. De spelers kwamen uit de gemeenten Putten, Nunspeet, Heerde, Oldebroek en Elburg. 

Voor velen was dit de eerste keer dat ze een toernooi speelden, maar gedurende de avond bleek al wel dat het niet de laatste keer zal zijn. Het enthousiasme bij zowel de spelers, de begeleiders als het publiek was namelijk erg groot. De jongste deelnemer was nog maar 10, de oudste in de 50, maar dat maakte allemaal niet uit. De insteek van het toernooi was namelijk vooral om samen te genieten van een potje voetbal en het ging niet zozeer om het resultaat. Iedereen kreeg aan het eind van de avond dan ook dezelfde prijs: een mooie bidon van Uniek Sporten. Natuurlijk werden de standen wel bijgehouden en toen bleek dat ervaring toch kwam bovendrijven: de teams van sv ’t Harde speelden namelijk de finale tegen elkaar. 

Dit toernooi was een initiatief van de lokale aanspreekpunten voor aangepast sporten van de samenwerkende gemeenten op de Noord-Veluwe. De Nationale Sportweek was een mooie aanleiding om het in deze periode te organiseren. Gezien de positieve reacties, is de kans groot dat er volgend jaar een vervolg aan zal worden gegeven.

Dit najaar zal er in ieder geval nog een netwerkbijeenkomst worden georganiseerd voor eenieder in de regio die actief is op het gebied van aangepast en inclusief sporten. Hier zal onder andere worden bekeken welke mogelijkheden we in gezamenlijkheid zien om meer mensen met een beperking aan het sporten en bewegen te krijgen. Al dan niet samen met mensen zonder beperking. Dat begint nu namelijk met het initiatief Better2gether, met deelnemers uit Oldebroek, Elburg en Nunspeet, op een succesvolle manier vorm te krijgen.

Recente nieuwsitems