Brengt je in beweging!

Nieuws

Training Iedereen doet MEE

woensdag 15 november 2023

MEE heeft een training ontwikkeld Iedereen doet mee. Deze training is speciaal gericht op vrijwilligers in sportverenigingen. Deze training kan bij voldoende deelname voor verenigingen kosteloos verzorgd worden.

Het aanbod

Bij reguliere (sport)verenigingen doen steeds meer kinderen en (jong)volwassenen mee, die extra begeleiding nodig hebben. Begeleiders van (sport)verenigingen spelen een belangrijke rol bij het met plezier laten meedoen van deze groep. Dat vraagt dan een andere houding en deskundigheid. Door een beperking als autisme, ADHD of een lichte verstandelijke beperking kunnen deze kinderen en (jong)volwassen namelijk ander gedrag vertonen dan je verwacht.

 

Training Iedereen doet MEE

Met de training ‘Iedereen doet MEE’ krijg je informatie over het herkennen van gedrag, dat wellicht kan wijzen op een beperking, en praktische tips over hoe hiermee om te gaan. In de training gaan we met praktijkvoorbeelden die je als deelnemer zelf kunt aandragen. Waar je in de praktijk tegenaan loopt staat centraal. We gaan dieper in op de oorzaken van bijzonder gedrag en geven informatie over autisme, ADHD en licht verstandelijke beperking. We geven tips over hoe je negatieve aandacht kunt ombouwen naar positieve. Daarbij maken we de vertaling naar het geven van sporttrainingen of het begeleiden van activiteiten. Uiteraard koppelen we dit aan de lokale situatie.

Na het volgen van deze training:

  • · Herkennen deelnemers welk gedrag mogelijk te maken heeft met een beperking.
  • · Weten deelnemers hoe je negatieve aandacht kunt ombuigen naar positieve.
  • · Hebben deelnemers meer kennis over autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking.
  • · Kunnen deelnemers tijdens de training of activiteit aan de slag met praktische tips over

het omgaan met kinderen met een beperking.

De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2 uur die in overleg met de vereniging op locatie gepland worden. Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. De training kan gesubsidieerd worden vanuit het Sportakkoord en is dan kosteloos. Dit aanbod is tot 2026.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Annemarie van Deelen

Recente nieuwsitems