Brengt je in beweging!

Nieuws

Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de inclusiecheck!

maandag 17 januari 2022

Wees welkom in de sport
Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport. Maar helaas zijn sommige sportaanbieders zich hier nog niet van bewust. Dat is jammer, want sportclubs kunnen júist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Voor je drempels weg kunt nemen, heb je inzicht nodig in die drempels en waarom sommige sporters zich binnen op jouw club nog niet welkom voelen.

Daarom dagen we jou en jouw sportclub uit de inclusiecheck in te vullen. Via de inclusiecheck ontdek je hoe inclusief jouw sportclub is en zie je welke kansen jij kunt aangrijpen om nog meer mensen welkom te heten binnen jouw club.

Doe de inclusiecheck
Is het bestuur van jouw club divers en representatief? Is de accommodatie voor iedereen toegankelijk en sluit jullie aanbod aan op de wensen en behoeften van sporters uit de omgeving? Kortom: in hoeverre is jouw sportclub al inclusief? Doe de inclusiecheck via weeswelkomindesport.nl en ontdek wat jouw club kan bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen in Nederland mogelijk te maken!

Wat kan je nog meer doen voor een inclusieve sportclub?
Wil je nog meer informatie om erachter te komen wat jouw sportclub kan betekenen voor een inclusieve sportomgeving? Nunspeet Beweegt zet zich in voor inclusie in de sport. Neem contact op met Martijn Termaat voor meer informatie of om als sportclub aan de slag te gaan.

Ook kan je via lokale sportakkoorden gebruik maken van verschillende services, die sportclubs op weg helpen naar inclusief sporten. Denk aan trainingen, inspiratiesessies en begeleiding. Via de website Alles over sport leer je hier meer over.

Over de campagne Welkom in de Sport
De campagne ‘Welkom in de sport’ wordt uitgevoerd door de alliantie Sporten en bewegen voor Iedereen in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze campagne daagt sportaanbieders uit om het gesprek op gang te brengen over de waarde van een inclusieve en gastvrije sportomgeving.

De alliantie Sporten en bewegen voor iedereen zet zich in om het werkveld bewust te maken van de mogelijkheden en belemmeringen, die er vanwege iemands leeftijd, fysieke

Recente nieuwsitems