Brengt je in beweging!

Nieuws

Sitness - zitloze werkdag

maandag 18 januari 2021

Gemiddeld zitten we zo'n 7,5 uur op een dag. Maar: een uur op je kont, is vijf minuten eerder door. Heftig? Het is de harde waarheid. Sta op tegen zitten en kom alleen of met de hele organisatie in actie!

Heftig? Het is de harde waarheid. Sta op tegen zitten en kom met de hele organisatie in actie.

Veelzitters raken sneller vermoeid, het stimuleert een slechte stofwisseling en verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek blijkt dat de negatieve gezondheidseffecten van zitten onafhankelijk is van de hoeveelheid sport die iemand uitvoert. Dus als je na een lange dag zittend werken ’s avonds naar de sportschool gaat om het zitten te compenseren dan is dat goed en misschien wel leuk maar niet zo effectief.

Onderneem actie!
Om vitaliteit op de werkvloer op de agenda te zetten hebben wij de Zitloze Werkdag georganiseerd. Tijdens deze dag is onze uitdaging dat iedereen 25% staand gaat doorbrengen.

Waarom?
Lichte activiteiten gedurende de dag, zeg elk uur, hebben veel meer positieve invloed op de bloeddruk, suiker -en vetstofwisseling dan ’s avonds 1 uur knetterhard sporten. Sitness heeft als missie heel werkend Nederland vitaal te maken. Dit doen wij door unieke krachten samen te bundelen en door middel van clinics, fitheidstesten, werkhouding advies op locatie, oefeningen voor tijdens het werk en presentaties op maat.

Doe mee!
In 2021 een gezonder bedrijf met fitte medewerkers? Start het jaar goed door deel te nemen aan de Zitloze werkdag op donderdag 21 januari 2021. Stimuleer medewerkers om gedurende één dag, de zitloze werkdag, minimaal 25% van de werkdag staand uit te voeren. Doe mee met onze landelijke digitale warming-up om 9.15 uur gegeven door twee topsporters van het Nederlands team rolstoelbasketbal.

 

Meld je bedrijf hier gratis aan!

Meld je hier gratis aan!

 

Recente nieuwsitems