Brengt je in beweging!

Nieuws

Nunspeet komt in beweging tijdens Week Voor De Gezonde Jeugd

vrijdag 22 maart 2019

Bewegen en spelen is gezond. Voor je lijf én je brein. Het klinkt heel normaal, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak letterlijk het meest voor de hand liggen. In Nederland heeft een op de zeven kinderen overgewicht. Om aandacht te vragen voor een gezonde generatie gaf Koning Willem-Alexander vrijdag 8 maart het startsein van de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’, van 11 tot 15 maart komt Nederland in beweging.

Uit recent onderzoek van 'Gezondheid en Welzijn van Scholieren’, de Nederlandse tak van Health Behaviour in Schoolaged Children (HBSC), blijkt dat Nederlandse jongeren onvoldoende bewegen en niet gezond genoeg eten. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het goed als jongeren minimaal een uur per dag bewegen om gezond te blijven. Bewegen en spelen is gezond. Voor je lijf én je brein. Nederland presteert in vergelijking met andere Europese landen gemiddeld goed. Maar dit kan natuurlijk nog beter.

In Nunspeet is op diverse plekken aandacht geweest voor een gezondere jeugd. Zo hebben alle kinderen van Stichting Kindcentrum Nunspeet van maandag tot en met vrijdag the Daily Mile gewandelt of zelfs gerend! Dit betekend dat alle kinderen elke dag een rondje van 1,6 km liepen. Op de dinsdag zijn de scholieren van de Prinses Beatrixschool in Hulshorst in beweging gekomen door de Daily Mile te rennen. In totaal hebben ruim 400 kinderen the Daily Mile gerend tijdens deze week!

De week is afgesloten met een traktatiemiddag op Villa Morgenster en Villa KrisKras waarbij 20 kinderen gezonde en lekkere traktaties hebben gemaakt. 

Indien u meer informatie wenst over the Daily Mile kunt u kijken op https://thedailymile.nl/ . Wilt u zelf ook de Daily Mile opstarten of meer informatie kunt u contact opnemen met JOGG regisseur Nynke Bakker via n.bakker@sportbedrijfnunspeet.nl 

 

Daily Mile tattoo's

Traktatiemiddag Villa Morgenster

Peren traktatie

Traktatie

In beweging

Daily Mile

Traktatie

Recente nieuwsitems