Brengt je in beweging!

MQ Scan

De MQ Scan meet de motorische ontwikkeling van een kind. MQ staat voor motorische quotiënt, zoals de IQ voor intelligentie quotiënt staat en de EQ voor de emotionele quotiënt / ontwikkeling.

De MQ Scan bestaat uit drie verschillende beweegbanen voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw met vijf tot zeven verschillende onderdelen. De kinderen moeten het parcours zo snel mogelijk uitvoeren. De tijd die een kind erover doet om de baan af te leggen geeft aan of een kind gemiddeld, boven- of ondergemiddeld motorische vaardigheid heeft voor zijn of haar leeftijd. Ook wordt geregistreerd op welke onderdelen (bijv balanceren of rollen) de kinderen moeite hebben.

Vanuit Team Nunspeet Beweegt wordt 2 keer per jaar de MQ Scan uitgevoerd om de ontwikkeling van de motorische vaardigheid te monitoren. Na de afname van de scan kan een basisschool de resultaten zien op school-, klas- en kindniveau. 

Meer informatie over de scan is te vinden op de website van de MQ Scan. Wilt u meer weten over de MQ scan in Nunspeet? Neem dan contact op met Stefan de Weerdt.