Brengt je in beweging!

MQ Scan

De MQ Scan meet de motorische ontwikkeling van een kind. MQ staat voor motorische quotiënt, zoals de IQ voor intelligentie quotiënt staat en de EQ voor de emotionele quotiënt/ontwikkeling.

De MQ Scan bestaat uit drie verschillende beweegbanen voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw met vijf tot zeven verschillende onderdelen. De kinderen moeten het parcours zo snel mogelijk uitvoeren. De tijd die een kind erover doet om de baan af te leggen geeft aan of een kind gemiddeld, boven- of onder gemiddeld motorische vaardigheid heeft voor zijn of haar leeftijd. Ook wordt geregistreerd bij welke onderdelen (bijv. balanceren of rollen) het kind moeite heeft gehad.

Team Nunspeet Beweegt neemt 2 keer per jaar de MQ Scan af bij groep 4 t/m 8 van verschillende basisscholen uit de gemeente Nunspeet om de ontwikkeling van de motorische vaardigheden te monitoren. Na de afname van de scan kan een basisschool de resultaten inzien op school-, klas- en kindniveau. 

Meer informatie over de scan is te vinden op de website van de MQ Scan. Wilt u meer weten over de MQ scan in Nunspeet? Neem dan contact op met Stefan de Weerdt.