Brengt je in beweging!

Volwassenen & Senioren

Ook voor volwassenen en senioren is blijven bewegen ontzettend belangrijk! Bewegen heeft een erg grote positieve invloed op de gezondheid. Maandelijks worden er beweegmomenten verzorgd in Zorgcentrum Oranjehof in Elspeet, en bekijken we met de WijkOntmoetingsCentra en ouderencentra hoe we structureel de senioren in beweging kunnen brengen.

Een overzicht van alle sport- en beweegactiviteiten voor 55+ers kunt u vinden in deze leefstijlwijzer (pdf). Mist u iets in het aanbod? Of bent u opzoek naar aanbod voor senioren, neem dan contact op met Merel van Zandbergen.  

In september wordt jaarlijks de Leefstijlmarkt voor 55+ers georganiseerd. Middels deze leefstijlmarkt willen wij u op een laagdrempelige manier in contact brengen met verschillende (zorg)professionals. 

Kies je sport, voel je fit! 

In oktober 2021 is het sport- en beweegprogramma Kies je sport, voel je fit! van start gegaan. Het is een programma van 8 weken, waarin iedere week 2 verschillende activiteiten worden aangeboden. Veelzijdig bewegen is daarbij het uitgangspunt en dus is er iedere week één sportles (zoals tennis) en één les met aandacht voor kracht, balans, houding of spel. Deelnemers kunnen op die manier kennis maken met sporten, andere mensen ontmoeten en tevens werken aan de lichamelijke en mentale fitheid. Het programma richt zich op volwassenen van 5jaar en ouder. 

We organiseren een sport- en beweegprogramma van 8 weken, waarin iedere week 2 verschillende activiteiten worden aangeboden. Eén activiteit is een sport en één activiteit is een les met aandacht voor kracht, balans, houding of spel.

Gezien de huidige maatregelen rondom corona en sport is het sport- en beweegprogramma stil gelegd. Zodra er weer meer mogelijkheden zijn, zullen we het nieuwe programma onder de aandacht brengen. 

Voor mensen die twijfelen over hun fitheid of fysieke gesteldheid is het mogelijk om deel te nemen aan een gratis fittest. Aanmelden voor de fittest kan door een mail te sturen naar Annemarie van Deelen 

Kies je sport, voel je fit! is een initiatief vanuit Stichting Welzijn Nunspeet, Van der Meijden Fysiotherapie, GGD Noord- en Oost-Gelderland en de verschillende sportaanbieders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Merel van Zandbergen of Annemarie van Deelen