Brengt je in beweging!

Volwassenen & Senioren

Ook voor volwassenen en senioren s blijven bewegen ontzettend belangrijk! Bewegen heeft een erg grote positieve invloed op de gezondheid. Maandelijks worden er beweegmomenten verzorgd in Zorgcentrum Oranjehof in Elspeet, en bekijken we met de WijkOntmoetingsCentra en ouderencentra hoe we structureel de senioren in beweging kunnen brengen.

Een overzicht van alle sport- en beweegactiviteiten voor 55+ers kunt u vinden in deze leefstijlwijzer (pdf). Mist u iets in het aanbod? Of bent u opzoek naar aanbod voor senioren, neem dan contact op met Merel van Zandbergen.  

In september wordt jaarlijks de Leefstijlmarkt voor 55+ers georganiseerd. Middels deze leefstijlmarkt willen wij u op een laagdrempelige manier in contact brengen met verschillende (zorg)professionals. 

Kies je sport, voel je fit! 

In oktober 2021 start het sport- en beweegprogramma Kies je sport, voel je fit! Het is een programma van 8 weken, waarin iedere week 2 verschillende activiteiten worden aangeboden. Veelzijdig bewegen is daarbij het uitgangspunt en dus is er iedere week één sportles (zoals tennis) en één les met aandacht voor kracht, balans, houding of spel. Deelnemers kunnen op die manier kennis maken met sporten, andere mensen ontmoeten en tevens werken aan de lichamelijke en mentale fitheid. Het programma richt zich op volwassenen van 5jaar en ouder. 

In de week van 25 oktober start Kies je sport, voel je fit!. Het definitieve programma voor de periode van 25 oktober t/m 17 december is bekend! 

Programma Kies je sport, voel je fit! oktober tm december

Na de kerstvakantie start het volgende Kies je sport, voel je fit! traject van 8 weken en daarin worden weer andere sportactiviteiten aangeboden. 

Dankzij de samenwerking en een bijdrage vanuit het Sport- & Preventieakkoord kunnen we het beweegprogramma aanbieden voor een bedrag van € 60,- per 8 weken. Deelnemers kunnen daaarvoor 2x per week mee doen aan een activiteit, inclusief koffie en thee. 

Voor mensen die twijfelen over hun fitheid of fysieke gesteldheid wordt op woensdag 13 oktober een gratis fittest aangeboden. Aanmelden voor het beweegprogramma en de fittest kan per mail naar Annemarie van Deelen 

Kies je sport, voel je fit! is een initiatief vanuit Stichting Welzijn Nunspeet, Van der Meijden Fysiotherapie, GGD Noord- en Oost-Gelderland en de verschillende sportaanbieders.