Brengt je in beweging!

Volwassenen & Senioren

Nunspeet Beweegt zet zich in om volwassenen en senioren te inspireren tot een actievere en gezondere levensstijl. Voor volwassenen en senioren is blijven bewegen namelijk ontzettend belangrijk! Bewegen heeft een grote positieve invloed op de gezondheid. In beweging blijven verkleint de kans op ziekte, versterkt de spieren en botten en zorgt voor ontspanning.

 

Beweegmomenten 

Maandelijks worden er beweegmomenten verzorgd in Zorgcentrum Oranjehof in Elspeet, en bekijken we met de WijkOntmoetingsCentra en ouderencentra hoe we structureel de senioren in beweging kunnen brengen.

 

Leefstijlmarkt/-beurs

Jaarlijks zijn wij initiatiefnemer van de organisatie van de Leefstijlmarkt/-beurs voor volwassenen. Middels deze markt/beurs willen wij u op een laagdrempelige manier in contact brengen met verschillende (zorg)professionals. 

 

Sportaanbod

Diverse sportclubs in Nunspeet hebben een specifiek sport- en beweegaanbod voor volwassenen en senioren. Team Nunspeet Beweegt zet een aantal clubs in de spotlight middels een stukje in de Huis aan Huis Nunspeet! Onderstaand zijn deze terug te vinden.

Edities seniorensport in de spo(r)tlight:

November 2022 - NTC De Wiltsangh en Taekwondoschool MartoSports

Maart 2023 - Energysport

Januari 2024 - Z&PC Nunspeet en Therapiezwemmen

 

Een overzicht van alle sport- en beweegactiviteiten voor 55+ers kunt u vinden in deze leefstijlwijzer (pdf). Mist u iets in het aanbod? Of bent u opzoek naar aanbod voor senioren, neem dan contact op met Merel van Zandbergen.