Brengt je in beweging!

JOGG campagnes


 

Eén op de zeven kinderen is te dik en als school heb je hier ook verantwoordelijkheden voor. Kinderen die namelijk voldoende bewegen, gezond eten en drinken presteren beter op school waardoor uw school zich ook beter kan profileren. Maar dit geldt ook voor uw leerkrachten, er zal minder verzuim zijn onder de leerkrachten als gevolg van een gezonde leefstijl. Jongeren op Gezond Gewicht kent diverse campagnes welke op uw school geïmplementeerd kunnen worden. 

Heeft u interesse in één van de campagnes of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op via tnb@sportbedrijfnunspeet.nl

 

Gezonde school

Leerlingen brengen gemiddeld 26 uur per week door op school, daarom is het van belang dat dit in een gezonde omgeving is. Leerlingen zullen hierdoor lekkerder in hun vel zitten en werken en leren beter. Gezonde leerkrachten werken beter en zorgen voor minder verzuim. Maar ook met een gezonde school vignet biedt dit de school de kans om zich beter te profileren. De Gezonde Schooladviseur van de GGD adviseert en ondersteunt scholen bij de aanpak van een of meerdere gezondheidsthema’s.

 

Drink Water

Tijdens de drinkwater campagne is er aandacht voor het stimuleren van waterdrinken. Tijdens deze maand kunt u bijvoorbeeld met de klas, groep of bedrijf deelnemen aan de #7dagenwaterchallenge.

Indien u wilt deelnemen als school aan Drink Water campagne ontvangt u educatief lesmateriaal over water drinken, tips om waterdrinken te stimuleren en mogelijkheden tot het volgen van leuke cursussen. Wilt u als school deelnemen? Neem dan contact op met Nunspeet Beweegt.

 

Schoolfruit

Wilt u ook 20 weken lang gratis groenten en fruit ontvangen voor alle leerlingen? Scholen kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden via deze link

 

Snoepgroente campagne

In de periode oktober en november kunt u deelnemen aan de snoepgroente campagne. Tijdens deze campagne worden leerlingen gestimuleerd om (fruit en) groenten te eten. Bij deelname aan de snoepgroente campagne ontvangt iedere klas lesmateriaal om op een educatieve manier bezig te zijn met snoepgroente maar daarnaast mag u ook deelnemen aan leuke excursies zoals een bezoekje aan de moestuin of een speurtocht door de supermarkt. 

 

Nationale sportweek

Met de Nationale Sportweek willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. We gaan tijdens deze week dus lekker met zijn allen sporten en bewegen.  

 

Natuurlijk Samen Spelen

Het hele jaar (m.u.v. vakanties) organiseert Nunspeet Beweegt op diverse plekken in de wijk buitenspeel momenten op de woensdag van 14.00-15.30 uur. Kinderen kunnen deze informatie vinden op posters in de scholen en via de website.

 Natuurlijk Samen Spelen

 

Slaap Lekker

In de maand oktober is de campagne Slaap Lekker. Tijdens deze campagne is er aandacht voor het belang van een goede nachtrust maar ook wordt er stil gestaan bij tablet/smartphone gebruik vlak voor het slapen. Wilt u meer informatie over deze campagne of deelnemen aan de campagne, neem dan contact op met Nunspeet Beweegt.