Brengt je in beweging!

JOGG thema's

Eén op de zeven kinderen is te dik en als school heb je hier ook verantwoordelijkheden voor. Kinderen die namelijk voldoende bewegen, gezond eten en drinken presteren beter op school waardoor uw school zich ook beter kan profileren. Maar dit geldt ook voor uw leerkrachten, er zal minder verzuim zijn onder de leerkrachten als gevolg van een gezonde leefstijl. Jongeren op Gezond Gewicht kent diverse campagnes welke op uw school geïmplementeerd kunnen worden. 

Heeft u interesse in één van de campagnes of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op via tnb@sportbedrijfnunspeet.nl

 

Gezond Tussend’ooren

De campagne Gezond Tussend’ooren is voor ouders van kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Middels deze campagne worden ouders geïnformeerd over het belang van gezonde tussendoortjes. Het doel van de campagne is om ouders van 2 tot 4-jarigen die tussendoortjes lastig vinden, te helpen om bewust en actief te kiezen voor gezonde tussendoortjes om zodoende een hoger percentage gezond gewicht bij jongeren te realiseren. 

 

 

Drink Water (#7dagenwaterchallenge)

Tijdens de drinkwater campagne is er aandacht voor het stimuleren van waterdrinken. Tijdens deze maand kunt u bijvoorbeeld met de klas, groep of bedrijf deelnemen aan de #7dagenwaterchallenge.

Indien u wilt deelnemen als school aan Drink Water campagne ontvangt u educatief lesmateriaal over water drinken, tips om waterdrinken te stimuleren en mogelijkheden tot het volgen van leuke cursussen. Wilt u als school deelnemen? Neem dan contact op met Nunspeet Beweegt.

 

 

Slaap Lekker Week

Om de bewustwording te vergroten dat goede slaap en een vast slaappatroon belangrijk zijn om je lekker fit te voelen en overgewicht te voorkomen is de Slaap Lekker Week erop gericht dat kind en ouder met elkaar in gesprek gaan over het onderwerp slaap(gewoonten). De doelgroep van deze campagne is ouders van kinderen uit groep 6 en 7. Er is specifiek voor deze doelgroep gekozen omdat dit vaak de groepen zijn waarna kinderen een mobiele telefoon krijgen.  Tijdens deze campagneweek worden de basisscholen gestimuleerd om meer aandacht te besteden aan slaap en vullen alle kinderen de Slaap Lekker Quizzz in via de website www.slaaplekkerquiz.nl.

 

 

Week voor de Gezonde Jeugd

Het klinkt heel normaal, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) de meest voor de hand liggende keuzes zijn. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd proberen we samen met basisscholen stappen te zetten richting een gezonde omgeving voor jongeren en laten we zien dat een gezonde leefstijl makkelijk én leuk is. 

 

SnoepGroente! thema

Het hele jaar door kan er deelgenomen worden aan activiteiten die aansluiten bij het SnoepGroente! thema, zoals een bezoekje aan de moestuinvereniging, kookworkshop of een speurtocht door de supermarkt. Het doel van deze activiteiten is om leerlingen te stimuleren om (fruit en) groenten te eten.   

 

 

Team:Fit

Team:Fit is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht  om sportverenigingen te stimuleren aan de slag te gaan  met een gezonder aanbod in de kantine. Dit initiatief wordt gefinancierd vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wil jij gaan voor een gezonder aanbod in  je sportkantine? Dat hoef je niet alleen te doen. De coaches van Team:Fit staan voor je klaar en helpen je graag op weg naar jouw doel. Als je jouw vereniging aanmeldt bij Team:Fit, komt een coach kosteloos langs. Die kijkt met je mee naar  het huidige assortiment in de kantine en samen zoeken  jullie uit wat bij jouw vereniging aanslaat. Ook helpt de Team:Fit Coach je om binnen jouw vereniging een team  van enthousiaste leden te vormen, zodat er meer draagvlak  is en jullie samen stappen kunnen zetten.

 

 

Gezonde school

Leerlingen brengen gemiddeld 26 uur per week door op school, daarom is het van belang dat dit in een gezonde omgeving is. Leerlingen zullen hierdoor lekkerder in hun vel zitten en werken en leren beter. Gezonde leerkrachten werken beter en zorgen voor minder verzuim. Maar ook met een gezonde school vignet biedt dit de school de kans om zich beter te profileren. De Gezonde Schooladviseur van de GGD adviseert en ondersteunt scholen bij de aanpak van een of meerdere gezondheidsthema’s.

 

 

 

Schoolfruit

Wilt u ook 20 weken lang gratis groenten en fruit ontvangen voor alle leerlingen? Scholen kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden via deze link