Brengt je in beweging!

JOGG campagnes


 

Eén op de zeven kinderen is te dik en als school heb je hier ook verantwoordelijkheden voor. Kinderen die namelijk voldoende bewegen, gezond eten en drinken presteren beter op school waardoor uw school zich ook beter kan profileren. Maar dit geldt ook voor uw leerkrachten, er zal minder verzuim zijn onder de leerkrachten als gevolg van een gezonde leefstijl. Jongeren op Gezond Gewicht kent diverse campagnes welke op uw school geïmplementeerd kunnen worden. 

 

Heeft u interesse in één van de campagnes of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op via tnb@sportbedrijfnunspeet.nl

 

 

Gezonde school

Leerlingen brengen gemiddeld 26 uur per week door op school, daarom is het van belang dat dit in een gezonde omgeving is. Leerlingen zullen hierdoor lekkerder in hun vel zitten en werken en leren beter. Gezonde leerkrachten werken beter en zorgen voor minder verzuim. Maar ook met een gezonde school vignet biedt dit de school de kans om zich beter te profileren. De Gezonde Schooladviseur van de GGD adviseert en ondersteunt scholen bij de aanpak van een of meerdere gezondheidsthema’s.

 

Drink Water

Tijdens de drinkwater campagne is er aandacht voor het stimuleren van waterdrinken. Tijdens deze maand kunt u bijvoorbeeld met de klas, groep of bedrijf deelnemen aan de #7dagenwaterchallenge.

Indien u wilt deelnemen als school aan Drink Water campagne ontvangt u educatief lesmateriaal over water drinken, tips om waterdrinken te stimuleren en mogelijkheden tot het volgen van leuke cursussen. Wilt u als school deelnemen contact opnemen neem dan contact op met Nunspeet Beweegt.

 

Schoolfruit

Wilt u ook 20 weken lang gratis groenten en fruit ontvangen voor alle leerlingen? Van 2 september t/m 13 september 2019 kunt u uw school aanmelden voor EU schoolfruit via deze link

 

Snoepgroente campagne

In de periode oktober en november kunt u deelnemen aan de snoepgroente campagne. Tijdens deze campagne worden leerlingen gestimuleerd om (fruit en) groenten te eten. Bij deelname aan de snoepgroente campagne ontvangt iedere klas lesmateriaal om op een educatieve manier bezig te zijn met snoepgroente maar daarnaast mag u ook deelnemen aan leuke excursies zoals een bezoekje aan de moestuin of een speurtocht door de supermarkt. 

 

Nationale sportweek

In de nationale sportweek wordt aandacht besteed aan sportdeelname. Zo kunnen de kinderen op woensdag 25 september van 14.00-16.00 uur kennis maken met diverse sportverenigingen tijdens Nunspeet Beweegt op het schoolplein. Maar ook proeflessen volgen bij sportverenigingen in de Kies Je Sport maand. Kinderen zullen een informatieve flyer of poster ontvangen voor Nunspeet Beweegt en Kies Je Sport. Een overzicht van alle kennismakingslessen vind je hier

 

Natuurlijk Samen Spelen

Het hele jaar (m.u.v. vakanties) organiseert Nunspeet Beweegt op diverse plekken in de wijk buitenspeel momenten op de woensdag van 14.00-16.00 uur. Kinderen kunnen deze informatie vinden op posters in de scholen en via de website.

 Natuurlijk Samen Spelen

 

Slaap Lekker

Van 16 t/m 20 maart is de campagne Slaap Lekker. Tijdens deze campagne is er aandacht voor het belang van een goede nachtrust maar ook tablet/smartphone gebruik vlak voor het slapen wordt bij stil gestaan. Wilt u meer informatie over deze campagne of deelnemen aan de campagne, neem dan contact op met Nunspeet Beweegt.