Brengt je in beweging!

Kies je sport, voel je fit!

Op donderdag 19 mei 2022 gaat het sport- en beweegprogramma Kies je sport, voel je fit! weer van start. Gezien de start van de zomerperiode bestaat het programma uit 7 (i.p.v. 8) weken, waarin iedere week verschillende activiteiten worden aangeboden. Veelzijdig bewegen is daarbij het uitgangspunt, waarbij een combinatie wordt gemaakt van sportactiviteiten en activiteit met aandacht voor kracht, balans, houding of spel. Deelnemers kunnen op die manier kennis maken met sporten, andere mensen ontmoeten en tevens werken aan de lichamelijke en mentale fitheid. Het programma richt zich op volwassenen van 55 jaar en ouder. 

Voor mensen die twijfelen over hun fitheid of fysieke gesteldheid is het mogelijk om deel te nemen aan een gratis fittest. Aanmelden voor de fittest kan door een mail te sturen naar Annemarie van Deelen 

Het is mogeiljk om het volledige programma te volgen, maar het is ook mogelijk om kennis te maken met enkele sporten uit het programma. Deze periode staan de volgende activiteiten gepland:

- Sport & Spel (19-05 & 02-06): de les wordt gestart met een warming-up, gevolgd door spierversterkende oefeningen. De les wordt afgesloten met een spel of een sport, zoals badminton of dynamic tennis. 

- Mindful Walk (23-05): Een Mindful Walk is een unieke combinatie van wandelen, mindfulness en ademhalingstechnieken. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het lopen en de kracht en energie in je lichaam, onder begeleiding van de Mindful Walk instructeurs Jolanda en Dennis.

- Fietsen met Stichting Welzijn Nunspeet (01-06): Er worden van april tot en met oktober diverse fietstochten gereden, elke eerste woensdagmiddag van de maand. We verzamelen in de parkeergarage van Veluvine en vertrekken om 13:30 uur. Er wordt ongeveer 45 km gefietst in de omgeving. 

- Therapiezwemmen (07-06 & 14-06): Therapeutisch zwemmen biedt de mogelijkheid aan mensen met lichamelijke klachten om lekker sportief bezig te zijn in het water. Het grootste voordeel van het oefenen in water is dat de belasting op het lichaam veel minder is. 

- Tennis (09-06 & 23-06): "Tennis is voor iedereen" is het verenigingsmotto van NTC De Wiltsangh. Onder leiding van de tennisleraar kun je kennis maken met de sport. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, van elk niveau. 

- Jeu de boules (23-06 & 30-06): Bij het WijkOntmoetingsCentrum Veluwse Heuvel ligt een mooie jeu de boules baan waar op gespeeld kan worden. Elke donderdagmiddag is er een vrije inloop vanaf 13.30 uur! 

Aanmelden voor het programma of een activiteit kan door een mail te sturen naar Annemarie van Deelen 

 

Kies je sport, voel je fit! is een initiatief vanuit Stichting Welzijn NunspeetVan der Meijden Fysiotherapie, GGD Noord- en Oost-Gelderland en de verschillende sportaanbieders. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit Nunspeet Sportief & Gezond.