Brengt je in beweging!

Uniek Sporten

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. De gemeente Nunspeet vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten, ongeacht leeftijd, lichamelijke / geestelijke gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie.

Omdat inclusief sporten zich vaak over gemeentegrenzen begeeft is het wel zo makkelijk hier regionaal in op te trekken. Dit doet de gemeente Nunspeet samen met de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Oldebroek en Putten. De doelstelling van deze werkgroep is om de regionale infrastructuur voor inclusief sporten te versterken, regionaal vraag en aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten en kennisuitwisseling te bevorderen.

Om deze doelstelling te bereiken sluiten we onder andere aan bij het landelijk platform Uniek Sporten. Via www.unieksporten.nl wordt er een duidelijk overzicht gegeven van het beschikbare aanbod, zowel lokaal als regionaal.

Bent u op zoek naar geschikt materiaal? Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit  een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past. Voor meer informatie gaat u naar https://www.unieksporten.nl/uitleen

Bent u op zoek naar een geschikte sport voor u maar kunt u dit niet vinden? Heeft u vragen en/of opmerkingen op het gebied van Inclusief Sporten in Nunspeet? Neem contact op met Martijn Termaat, lokaal aanspreekpunt Inclusief Sporten gemeente Nunspeet.