Brengt je in beweging!

Nieuws

Gelderland Loves to Move

woensdag 13 oktober 2021

Het Gelderland Loves to Move programma lanceerde op 11 oktober tijdens de landelijke Coming Out Day de ‘plant-jouw-regenboogvlag’ actie. Met het programma Gelderland Loves te Move wil provincie Gelderland sportaanbieders en gemeenten helpen om een sportomgeving / sfeer te creëren waar iedereen zich welkom voelt en niemand wordt buitengesloten. Iedereen kan meedoen in Gelderland, ook in de sport.

Sportclubs kunnen vanaf vandaag een GRATIS een regenboogvlag aanvragen bij de Gelderse Sport Federatie. Helpen jullie mee deze actie in jullie regenbooggemeente te verspreiden?

Waarom?
Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich altijd nog niet welkom in de sport, terwijl sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust zijn. Juist sportclubs kunnen die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen.
Wij willen Nederland en Nunspeet een beetje mooier en inclusiever maken. Want of je nou hetero-, homo-, biseksueel dan wel transgender of anderszins bent, iedereen is gelijkwaardig. Ook op de sportclub. Dat willen we laten zien met deze vlaggenactie. Een veilige sport omgeving begint met zichtbare en hoorbare acceptatie. 

Meer weten?

De gemeente Harderwijk organiseert voor haar clubs en de clubs uit de omliggende gemeentes op 30 november een online workshop over Sport voor iedereen, diversiteit in de club. Lees hier mee over deze avond

Recente nieuwsitems